Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Ferhat Kaplan - Kind van het Licht

Ferhat is Aleviet. Dat weet hij zijn hele leven al, en zijn hele leven vinden mensen daar iets van. Soms zorgt het dat hij ergens meteen welkom is, soms worden mensen ineens onvriendelijk als ze het horen. Maar wat is eigenlijk een Aleviet? En wat betekent het om er een te zijn? Ferhat neemt het publiek in Frascati mee op zoektocht naar zijn wortels en betekenis van zijn geloof.

Ferhat Kaplan - Kind van het Licht

Data
wo 21 feb21:00 - 21:00
do 22 feb21:00 - 21:00
Meer data
Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

Kind van het Licht 

Ferhat neemt het publiek mee naar de mystieke stroming uit Turkije waar natuur, muziek, dans en kunst de kern van het geloof zijn. Naar een bevolkingsgroep die al eeuwen wordt vervolgd en gewantrouwd, en naar de ouderen in kleine dorpen die de geheimen van het volk waar Ferhat deel van uitmaakt bewaren. Een reis door de geschiedenis, die hopelijk een antwoord geeft op de vraag waar we nu staan.

n.b. Genoemde eindtijd is een indicatie.

Over Sadettin K

Jonge theatermakers kregen de afgelopen jaren door alle lockdowns helaas weinig ruimte om hun werk te maken en te tonen. Sadettin K biedt dit jaar twee van deze makers de kans om alsnog een eigen voorstelling te ontwikkelen. Acteur en theatermaker Ferhat Kaplan is de eerste maker binnen dit traject. 

Net zoals Sadettin Kırmızıyüz is ook Ferhat Kaplan in zijn werk altijd op zoek naar manieren om de maatschappij inclusiever te maken voor de volgende generatie. Hij maakt moeilijke onderwerpen op een luchtige manier bespreekbaar. Ferhat presenteert in samenwerking met Sadettin K zijn nieuwe voorstelling Kind van het licht.

Data en tijden

woensdag 21 februari21:00 - 21:00
donderdag 22 februari21:00 - 21:00

Ferhat Kaplan - Kind van het Licht

Data
wo 21 feb21:00 - 21:00
do 22 feb21:00 - 21:00
Meer data
Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps
Contact