Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

Faam Mugmetdegoudentand / Theatergroep Flexibel

Fame, een film over bevlogen studenten en docenten van een theaterschool in New York, was in de tachtiger jaren een wereldwijde hit. Ook de latere musicalversie in het theater trok internationaal meer dan 3 miljoen bezoekers. FAAM is gebaseerd op de legendarische tachtiger jaren musical en film Fame en een samenwerkingsverband tussen theatergroep Mugmetdegoudentand en Flexibel, de theaterschool van Cultuurhuis Wherelant uit Purmerend. Deze middagvoorstelling is te zien in theater Bellevue.

Faam Mugmetdegoudentand / Theatergroep Flexibel

Speeldata
zondag 14 mei 2023 om 16:00
Locatie
Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam

De magische plek waar je altijd wilt zijn "Het Theater"

FAAM gaat over mensen die op een podium willen staan. Het zijn allerlei soorten mensen; dik, dun, getalenteerd, slim, saai, bovenmatig behaard, aardig, analfabeet, rijk, grappig, lief en ga zo maar door. Individueel zijn ze heel verschillend, maar er is een ding dat hen bindt. Ze willen allemaal worden toegelaten tot de allereerste Nederlandse theaterschool voor mensen met verstandelijke vrijheid!

Niet gek dus dat mugmetdegoudentand en Flexibel, de theaterschool, deze film en musical als uitgangspunt hebben genomen voor hun gezamenlijke productie FAAM. Het verlangen je te uiten, opgemerkt en het liefst bewonderd te worden, wie kent dat niet? 

Voor de mug uit Amsterdam en Flexibel, de gloednieuwe en allereerste theaterschool voor mensen met een verstandelijke beperking uit Purmerend, komt alles samen in twee zinnen uit de legendarische titelsong van Fame: ‘I'm gonna live for ever, I'm gonna learn how to fly!’ (meezingen wordt zeer op prijs gesteld). 

Faam Mugmetdegoudentand / Theatergroep Flexibel

Speeldata
zondag 14 mei 2023 om 16:00
Locatie
Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam