Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Eigen welzijn eerst

Waarom is de middenklasse steeds gevoeliger geworden voor extreme ideeën? En waarom heeft het vooruitgangsideaal plaatsgemaakt voor een hang naar zelfbehoud? In de theateravond Eigen welzijn eerst toont Roxane van Iperen hoe de behoefte naar zekerheid kan ontsporen in radicale sentimenten.

Eigen welzijn eerst

Data
di 2 jul20:00 - 21:30
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
Toon in Google Maps

Centrum van de macht

Binnen 20 jaar tijd zijn populistische partijen in heel Europa opgeschoven van een marginaal verschijnsel naar het centrum van de macht. Behouden wat je hebt en nostalgie naar het verleden is steeds vaker de heersende levenshouding.

Tijdens deze avond wordt Roxane geïnterviewd over de opkomst van het populisme, de terugtrekkende beweging van burgers – weg van vooruitgangsdenken en kansengelijkheid – in een tijdperk waarin culturele antwoorden op economische problemen worden gegeven.

Fear of falling

Een avond over de ‘fear of falling’ van de middenklasse, momfluencers, wellness-rechts en de zucht naar radicale sentimenten. Roxane gaat verder dan haar succesvolle essay en laat zien wat de samenleving nodig heeft om los te komen van de angst voor de onbekende ander.

Roxane van Iperen is auteur van bestsellers als 't Hooge Nest, Eigen welzijn eerst en Dat beloof ik. In 2021 schreef ze het boekenweekessay De genocidefax.

Eigen welzijn eerst

Data
di 2 jul20:00 - 21:30
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
Toon in Google Maps