Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Eetbare bloemen in de stad

Tuinavond in het kader van de Open Tuinen Dagen Amsterdam. Zaterdag 17 juni 2023, 20:00 uur, Start bij de Tolhuistuin en eindigt in de Moestuinschool Amsterdam. Eetbare bloemen maken van elke taart, salade of soep een feest voor het oog, het is voedsel voor de ziel. Je moet alleen wel weten welke bloemen je kunt eten, want er zijn óók giftige.

Eetbare bloemen in de stad

Data
zaterdag 17 juni 2023 om 20:00
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps

Moestuinschool Amsterdam

is een biologische moestuinschool voor volwassenen in het hart van Amsterdam. Van zaadje tot eten op je bord: je leert hoe het werkt en alle oogst neem je mee naar huis. De Moestuinschool ligt bijna naast de Tolhuistuin en de Amsterdamse Open Tuinen Dagen zijn dé gelegenheid om samen een speciale avond te organiseren.

Op de Moestuinschool leren 42 'tuinlui' per jaar hoe je zelf groente en kruiden teelt, maar elk open plekje staat altijd vol bloemen. Daarom zijn we ons gaan verdiepen in de eetbaarheid van bloemen. Tijdens deze avond komen twee Amsterdamse bloementelers aan het woord: de hovenier van Artis die voor mens en dier eetbare bloemen teelt, Ton Hilhorst, en biologische vaste planten kweker Dagmar van Wijngaarden van kwekerij 'Noorderbloemen’ aan de Heggenrankweg. 

Zij nemen je mee in de wondere wereld van de eetbare bloem. 

Na hun introductie in de tuin van de Tolhuistuin lopen we naar de tuin van de Moestuinschool Amsterdam waar we onder leiding van de tuinders aldaar samen bloemen kunnen ruiken, plukken en proeven!

Moestuinschool Amsterdam ligt aan het Noord Hollands Kanaal, aan de Willem I sluizen en net ten noorden van de Sixhaven.

Reserveren voor Eetbare Bloemen via Tolhuistuin: https://tolhuistuin.nl/agenda

Informatie over de moestuinschool: www.moestuinschoolamsterdam.nl

Moestuinschool Amsterdam is een initiatief van stichting de Eetbare Stad

Eetbare bloemen in de stad

Data
zaterdag 17 juni 2023 om 20:00
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
toon in Google Maps