Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Duda Paiva Company - Kinderen van het Verdwenen Woud

Een visuele familievoorstelling met poppen, dans en oude inheemse muziek uit Brazilië in het Meervaart Theater. In de familievoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Deze nieuwe voorstelling zit vol visuele poëzie en liefde voor het vertellen van verhalen.

Duda Paiva Company - Kinderen van het Verdwenen Woud

Data
zo 8 okt14:00 - 14:00
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps

Het verhaal

Er zit magie in het regenwoud, vol met geneeskrachtige planten en fluisterende bomen. Ergens in Brazilië heeft men gehoord dat inheemse volkeren in aanraking zijn gekomen met een mythisch wezen. De Curupira schijnt een extreem mysterieus wezen te zijn.

Over zijn uiterlijk zijn de meningen verdeeld. Eenogig of niet, rood haar of kaal, blauwe tanden, groot of juist heel klein... Hij neemt steeds andere vormen aan. Eén ding is duidelijk: zijn voeten staan achterstevoren en hij is keer op keer betrokken bij kattenkwaad. 

Op een schilderachtige verborgen plek, tussen de stad en dat wat is overgebleven van het regenwoud, ontmoeten we Yara en Barnabe, broer en zus. Ze zijn verdwaald in het bos vlakbij hun boerderij. 

Ze zijn gefascineerd door verhalen over mysterieuze wezens die ooit in het bos leefden, zoals de gevaarlijke jaguar, de nieuwsgierige miereneter, de hilarische blauwe arara en de vuurvliegjes die 's nachts het donkere bos verlichten. Het bos is magisch mooi. En toch werd het uiteindelijk omringd door de stad. Maar de Curupira laat zich niet zomaar omsingelen.

Over de makers

Duda Paiva Company maakt voorstellingen waarin dans en poppen centraal staan. Associatieve, verhalende voorstellingen – meestal zonder tekst – die worden gespeeld in theaters, op festivals, binnen- en buitenlocaties, in Nederland en internationaal. Voorstellingen waarin mensen met verschillende achtergronden, leeftijden en voorkeuren zich kunnen herkennen. 

Duda Paiva Company - Kinderen van het Verdwenen Woud

Data
zo 8 okt14:00 - 14:00
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps