Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Double bill: Power Lloyds Company in Bellevue

POWER is een double bill waarbij oorsprong, kracht en creativiteit belicht wordt vanuit twee perspectieven, met twee powerful performances. Beide voorstellingen nemen je mee in de persoonlijke reis die de makers aflegden in hun leven. Laat je inspireren door hun veerkracht en ontdek de kracht in jouw eigen verhaal.

Double bill: Power Lloyds Company in Bellevue

Data
di 28 mei20:30 - 22:30
Locatie
Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

POWER I: "Still Going Strong"

Drie sleutelfiguren uit de breakdance, Lloyd Marengo, Maikel Walker en Bosila Banya a.k.a. B-Boy Junior, slaan de handen ineen om beweging en dans nieuwe impulsen te geven. Niet de jongsten meer, maar qua dans en choreografie ‘still going strong’. Op hun typische, eigenzinnige manier maken ze een voorstelling, weg van de gebaande paden.

In POWER blikken Marengo, Walker en Banya terug op hun carrière tot nu toe, hun gedeelde achtergrond, de verschillen, de overeenkomsten en de ontwikkeling van de straat naar het podium. In een combinatie van dans en spel, met Maikel op het podium en Junior op video, delen de boys hun levensverhaal vanaf hun jeugd tot nu, hun tegenslagen en successen.

Zowel Junior als Maikel zijn een grote inspiratie voor veel dansers wereldwijd. Maikel is een pionier onder de eerste generatie breakdancers. Toen B-Boy Junior hem in 2001 zag dansen, vond hij zijn ‘spiegelbeeld’, en inmiddels rolmodel voor velen. Junior is een van de meest iconische karakters in de breaking-scene, bekend om zijn ‘inhuman strength’ en ‘handstand acrobatics’. Maikel is een ‘planche master’ en er zijn zelfs moves naar hem vernoemd. Let’s do the Maikel Walker

POWER II: "I Am My Ancestors Wildest Dreams"

In POWER II van choreograaf Sheree Lenting, vertolken dansers Ciara Hiwat en Cicely Wijnaldum meerdere generaties vrouwen. Ze brengen onvertelde verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst. De twee zijn aan elkaar gewaagd, ze versterken elkaar in ´movement and mind´. Met de kracht, wijsheid en liefde van hun vrouwelijke voorgangers als legacy, kijken ze vol vertrouwen hun toekomst tegemoet.

Sheree Lenting: “Ik volg de vrouwenlijn in mijn familie, maar het is een universeel verhaal. We dragen allemaal dingen met ons mee. Wij dansen op de schouders van de mensen voor ons. Daar zitten heftige en hele mooie dingen tussen. Wat neem je mee, wat laat je los? Wat heeft je gevormd, wat geeft je kracht? Dat maakt jou jou. Die tocht, over je hoopvol een weg vechten naar het licht, daar gaan we het over hebben.”

 

Double bill: Power Lloyds Company in Bellevue

Data
di 28 mei20:30 - 22:30
Locatie
Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam
toon in Google Maps
Contact