Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Doe eens lief (2+) - Maas theater en dans

Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Hoe vang je een stip? Wanneer zeg je sorry? Kan je van een monster houden? En hoe dans je als je boosheid in je benen zit? Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan het oefenen in lief zijn.

Doe eens lief (2+) - Maas theater en dans

Data
zo 29 okt14:00 - 14:00
Locatie
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam
toon in Google Maps

Grote goedmaakpogingen

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een boot, een droom, een monster of een eindeloze zee. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waarin ze kunnen verdwijnen.

LANTER&FANTER workshops

Bij alle familievoorstellingen kunnen de kinderen na afloop meedoen met een actieve workshop die aansluit bij de voorstelling. Zo gaan we muziek maken, hiphop dansen, fotograferen en zelf theater maken. Ook kunnen de kinderen onder begeleiding van een kunstenaar in de foyer creatief aan de slag met een van de thema’s uit de voorstelling. 

Makers over Doe eens lief

Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer: “We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets moet houden, kan je dat later als volwassene hopelijk ook nog. Om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. En ontdekken dat monsters bij het leven horen en dat het misschien soms best lekker is om van je monsters te gaan houden. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld.”

Doe eens lief (2+) - Maas theater en dans

Data
zo 29 okt14:00 - 14:00
Locatie
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam
toon in Google Maps