Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Disgraced - Ayad Akhtar

Sensationeel stuk met rasacteurs als Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen en Saman Amini. Deze moderne klassieker werd geschreven door Ayad Akhtar en vierde al triomfen in New York, London en München. Topacteurs spelen moderne klassieker over afkomst en identiteit in Schouwburg Amstelveen.

Disgraced - Ayad Akhtar

Data
vr 20 okt20:00 - 20:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps

Het verhaal

Succesvol topadvocaat Amir Kapoor heeft het helemaal voor elkaar. Het leven lacht hem toe, hij is dol op zijn vrouw en een grote promotie is binnen handbereik. Maar als Amir zijn nicht de helpende hand biedt bij een strafzaak tegen een moslim, dreigt niet alleen zijn carrière, maar ook zijn privéleven te ontsporen.

Op een avond houdt hij samen met zijn vriendin Emily, die kunstschilder is, een etentje voor twee bevriende collega’s. Het feestelijke diner loopt uit de hand als het gesprek komt op religie, ras en de rol van geweld. Gaandeweg dringt het tot Amir door dat zijn mooie leven een grote façade is.

Heeft hij zijn ware identiteit verloochend door een Westers ideaalbeeld van geluk na te jagen? De beschuldigingen vliegen over en weer, maskers gaan af en aan het eind van de avond is Amirs leven voorgoed veranderd. Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

Disgraced - Ayad Akhtar

Data
vr 20 okt20:00 - 20:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps