Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

DeLaMar West

In de voormalige locatie van circus Elleboog in de zogenaamde ‘Kolenkitbuurt’ in de wijk Bos en Lommer in stadsdeel West in Amsterdam, opent het DeLaMar met ingang van het nieuwe theaterseizoen een tweede vestiging. DeLaMar West, zoals deze tweede locatie van DeLaMar gaat heten, biedt plaats aan ca. 200 theaterbezoekers en gaat zich richten op talentontwikkeling van jonge theatermakers en gezelschappen, met extra aandacht voor het musicalgenre.

DeLaMar West

Locatie
DeLaMar West
Laan van Spartaan 4
1061 MA Amsterdam
toon in Google Maps

Broedplaats voor talenten

De programmering zal veelal bestaan uit exclusieve (werkplaats)voorstellingen en activiteiten die zich richten op de wijk en haar bewoners. Naast een vlakke vloer theaterzaal biedt het gebouw ruimte aan repetitiestudio’s en kantoren die verhuurd worden aan culturele partners. Daarmee creëert DeLaMar Theater een broedplaats t.b.v. nieuwe theatermakers en producties die hopelijk hun weg zullen vinden in het Nederlandse podiumkunsten veld.

In DeLaMar West wordt onder andere MusicalMakers, de ontwikkelinstelling voor nieuwe musicals, gehuisvest. Naast MusicalMakers zullen ook andere culturele organisaties zich vestigen op deze locatie. Met meerdere organisaties onder een dak ontstaat een netwerk voor nieuwe ideeën waar ruimschoots geput kan worden uit ervaring en expertise en waar nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan. 

Toegankelijkheid

Bekijk hoe DeLaMar West een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt

Meer informatie

DeLaMar West

Locatie
DeLaMar West
Laan van Spartaan 4
1061 MA Amsterdam
toon in Google Maps