Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

De Warme Winkel - Freaky Friday Face Off - in ITA

De bliksem slaat in en plots wordt er van lichaam gewisseld. Man wordt vrouw, hetero wordt homo, oud wordt jong. Door middel van een vernuftig rollenspel neemt De Warme Winkel onze fascinatie met identiteit onder de loep. Je kent het principe natuurlijk uit ordinaire Hollywoodfilms: bodyswappen staat garant voor spektakel.

De Warme Winkel - Freaky Friday Face Off - in ITA

Data
wo 25 okt20:30 - 20:30
do 26 okt20:30 - 20:30
vr 27 okt20:30 - 20:30
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Een spectaculair spirituele voorstelling

Het wordt je als kind al aangeleerd, je oefent het je hele leven, maar het blijft één van de moeilijkste dingen om te doen: jezelf in de ander verplaatsen.

In Freaky Friday Face Off nemen de acteurs dit wel heel letterlijk: zij wórden de ander. De bliksem slaat in of een avondje magie loopt uit de hand en plots wordt er van lichaam gewisseld. Man wordt vrouw, hetero wordt homo, oud wordt jong. Je kent het principe uit ordinaire Hollywoodfilms: bodyswappen staat garant voor spektakel. Of hadden deze popcornknallers altijd al een stiekem-filosofische ondertoon?

De Warme Winkel neemt door middel van een vernuftig rollenspel onze fascinatie met identiteit onder de loep. Kan je iemands verhaal vertellen als je diens geschiedenis niet aan den lijve hebt ondervonden? Is dat super-empathisch of juist een gênante vorm van toe-eigening? Kan een acteur überhaupt nog iemand anders spelen of is toneelspelen een kunstvorm die tot het verleden behoort, zoals het fresco?

Freaky Friday Face Off is een spectaculair spirituele voorstelling met confronterend zelfonderzoek, dramatische strijkers, perverse familierelaties en opvliegende duiven. Een caleidoscopisch spiegelpaleis waarin niet alleen kogels, maar ook het geestelijk geschut je om de oren vliegt.

De Warme Winkel

De Warme Winkel staat bekend om hun intelligente voorstellingen die ook vaak het theater bevragen. Toch wortelen hun producties telkens diep in het menselijk bestaan, vol belangstelling voor de persoonlijke en politieke realiteit. Inhoudelijk én geestig, historisch bewust, maar met de blik op de toekomst, louter dogmatisch in haar nieuwsgierigheid. Freaky Friday Face Off is na De Warme Winkel speelt De Warme Winkel en Een oprechte ode aan de Ironie het derde deel van de reeks obscuur-intellectuele thema’s voor het grote publiek.

Data en tijden

woensdag 25 oktober20:30 - 20:30
donderdag 26 oktober20:30 - 20:30
vrijdag 27 oktober20:30 - 20:30

De Warme Winkel - Freaky Friday Face Off - in ITA

Data
wo 25 okt20:30 - 20:30
do 26 okt20:30 - 20:30
vr 27 okt20:30 - 20:30
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons