Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

De Verleiders

In 2014 verrasten De Verleiders met een vlijmscherpe aanval op het geldstelsel en de bank. Verbijsterde bezoekers, een Burgerinitiatief, een bespreking in de Tweede Kamer en een onderzoek door de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid. Er was een steen in de vijver gegooid. Kom naar Schouwburg Amstelveen om dit stuk te zien.

De Verleiders

Speeldata
zaterdag 15 april 2023 om 20:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen

Rollercoaster aan feiten en analyses

Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden. De gelddrukpersen van commerciële en Centrale Banken draaien overuren. Rentes daalden tot nooit eerder vertoonde negatieve waarden. Geld werd gratis. De rijkste 0,01%, zag in acht jaar tijd zijn vermogen vertienvoudigen. De overheid strooit miljarden aan steunpakketten en stikstofmaatregelen over het land uit. Geleend weliswaar, dat mogen onze kinderen later terugbetalen.

Alles wordt duurder

Wonen is niet meer van één inkomen te doen, energie is onbetaalbaar, de inflatie is torenhoog en spaargeld verdampt. En dan is er nog een nieuw geldstelsel, waarmee de overheid al jouw bestedingen op afstand kan monitoren, een onontkoombare geldwisseltruc waarvan je nekharen overeind gaan staan. Door de bank genomen: tien jaar later werpt een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een rollercoaster aan feiten, analyses en mini-colleges. Je lacht je gek.

De Verleiders

Speeldata
zaterdag 15 april 2023 om 20:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen