Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

De Veenfabriek - Recht

In een broeierige nachtclub proberen mannen met macht de wereld rechtvaardiger te maken. RECHT is geschreven en geregisseerd door Joeri Vos. Voor zijn voorstellingen doet hij altijd uitgebreid onderzoek. Hij woonde zaken van het Internationaal Strafhof en Gerechtshof in Den Haag bij en ging in gesprek met advocaten, rechters en offieren van justitie. Hij vroeg hen naar de praktische gang van zaken, naar hun idealisme, frustraties en smeuïge verhalen over feestjes na werktijd. Hoe gaan ze om met de druk en verantwoordelijkheid die hun werk met zich meebrengt? Veenfabriek maakt RECHT geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?

De Veenfabriek - Recht

Speeldata
dinsdag 4 april 2023 om 20:00
Locatie
Griffioen
De Boelelaan 1111
1181 HV Amsterdam

Recht

Niet ver van het Vredespaleis in Den Haag, in een chique nachtclub, zijn de drankjes te duur, de acts te verleidelijk en de gasten mannen die macht uitstralen. Zelfs hier gaat het werk door. De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bestaat 75 jaar en er moet een speech geschreven worden. Maar eerst hebben we het nog even over staatsimmuniteit en herstelbetalingen.

Over de sollicitatiegesprekken van vanmiddag en over het belang van het maatschappelijk debat. Waarom is alles zo verdomd oneerlijk? Terwijl de drank rijkelijk vloeit, pogen ze de wereldproblemen voor eens en altijd op te lossen. In een cocktail van mansplaining en paaldans; met de whisky op tafel en afgeleid door het entertainment van de nacht proberen deze ‘mannen met macht’ uit alle macht het goede te doen.

De Veenfabriek - Recht

Speeldata
dinsdag 4 april 2023 om 20:00
Locatie
Griffioen
De Boelelaan 1111
1181 HV Amsterdam