Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

De Toneelmakerij - Hamlet (12+)

Schrijver Abdelkader Benali maakt een genadeloze en rauwe bewerking van Hamlet gesitueerd in A'dam Nieuw West. Te zien op locatie in De Sloot.

De Toneelmakerij - Hamlet (12+)

Speeldata
donderdag 30 maart 2023 om 19:30
vrijdag 31 maart 2023 om 19:30
zaterdag 1 april 2023 om 19:30
Meer data

De Toneelmakerij

presenteert in samenwerking met Theater De Krakeling en Meervaart Shakespeares klassieker Hamlet naar het zogenaamde Nieuw-West XL anno 2023, een klein Dubai aan de Sloterplas, waar de opwinding van het grote geld tastbaar is, status wordt afgemeten aan het aantal volgers op Instagram, waar de bouwputten steeds dieper worden en de penthouses steeds hoger.

Schrijver Abdelkader Benali maakt een genadeloze bewerking van Hamlet, over een wereld waar vriendschappen onder druk komen te staan, het sociale vangnet is opgerold en iedereen in een vrije val verkeert. Niets lijkt meer vanzelfsprekend. Oude waarden zijn ingeruild voor het snelle succes. Bezit prevaleert boven identiteit. Nep boven echt. Of anders gezegd: Fake it till you make it. Wie hier niet aan mee kan doen, verdwijnt uit het straatbeeld.

In deze wereld op drift keert rich kid Hamlet terug naar huis, als zijn vader onder verdachte omstandigheden verdwenen is. Dood? Vermoord? Ondergedoken? Geholpen door zijn vrienden komt Hamlet achter de verblijfplaats van zijn vader. En zweert wraak. Zit er in hem een killer? Of niet? Hoe blijft Hamlet trouw aan zichzelf? En welke prijs betaalt hij hiervoor?

Een rauwe, spannende voorstelling geïnspireerd op de actualiteit van de snel transformerende stad en haar opgroeiende inwoners. De rol van Hamlet wordt gespeeld door acteur Sabri Saddik

toneelmakerij.nl

Voorstelling op locatie in theaterbroedplaats De Sloot, Rhoneweg 6 -10, op loopafstand van station Amsterdam Sloterdijk.

Data en tijden
donderdag 30 maart19:30
vrijdag 31 maart19:30

De Toneelmakerij - Hamlet (12+)

Speeldata
donderdag 30 maart 2023 om 19:30
vrijdag 31 maart 2023 om 19:30
zaterdag 1 april 2023 om 19:30
Meer data