Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

De lijnen waarlangs we lopen

Op 23 mei ga je met elkaar in gesprek over het thema ‘moeders’ en delen herinneringen en ervaringen. Door verschillende manieren van (be)schrijven en noteren ontdekt iedere deelnemer haar eigen plek op de tijdlijn in het collectieve (levens)verhaal. Praat en schrijf mee tijdens deze seniorenactiviteit.

Gratis entree

De lijnen waarlangs we lopen

Data
do 30 mei10:00 - 12:00
Locatie
OBA Banne
Bezaanjachtplein 249
1034 CR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

Dominique Panhuysen en Danielle van Vree

Beeldend kunstenaars Dominique Panhuysen en Danielle van Vree maakten samen een filminstallatie en interviewden daarvoor hun beide moeders: Monique Panhuysen-Delwaide (1936) en Anneke van Vree-Badoux (1941). Ze vroegen zich af hoe de ervaringen en herinneringen van hun moeders doorwerken in hun eigen leven en gingen op zoek naar raakvlakken en kruisbestuivingen tussen de twee moeders. In deze samenwerking richten Dominique en Danielle de aandacht op hun moeders als inspiratiebron en onderwerp. Zij hebben medebepaald hoe zij als vrouwen, moeders en kunstenaars nu zijn. In De lijnen waarlangs wij lopen laten ze de generatie van hun moeders spreken en doorklinken in het nu

Collectief (levens)verhaal

Deze activiteit bestaat uit 2 bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst wordt de film vertoond en gaan we daar samen in gesprek. In de tweede bijeenkomst wordt je uitgenodigd over het thema ‘moeders’ en hun herinneringen en ervaringen te delen. Door verschillende manieren van (be)schrijven en noteren ontdekt iedere deelnemer haar eigen plek op de tijdlijn in het collectieve (levens)verhaal.

Aanmelden kan per mail of aan de balie van de vestiging. 

Gratis entree

De lijnen waarlangs we lopen

Data
do 30 mei10:00 - 12:00
Locatie
OBA Banne
Bezaanjachtplein 249
1034 CR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact