Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

De Klap II: RECHT De Veenfabriek

Het is een zwoele zomeravond. Niet ver van het Vredespaleis in Den Haag, in een chique nachtclub, zijn de drankjes te duur, de acts te verleidelijk, is de muziek te opwindend en zijn de gasten mannen die macht uitstralen. Deze voorstelling is te zien in theater Frascati.

De Klap II: RECHT De Veenfabriek

Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam

Mannen met macht proberen de wereld rechtvaardiger te maken

Zelfs hier gaat hun werk door. Het gesprek gaat over politiek, geld, hulpverlening, internationaal recht en mensenrechten. Hoe verhogen we de levensstandaard en garanderen we voor meer mensen toegang tot eerlijke rechtspraak? Wat kunnen we doen om de wereld rechtvaardiger te maken? Waarom is alles zo verdomd oneerlijk?

Met de whisky op tafel en afgeleid door het broeierige entertainment van de nacht proberen de ‘mannen met macht’ uit alle macht het goede te doen.

Onderdeel van een drieluik

Joeri Vos schrijft en regisseert RECHT, geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?” Recht is het tweede deel van drieluik de Klap. Net als bij de eerdere voorstelling Krant (2022) en derde deel Hulp (2024) portretteert Vos in Recht mensen die zich (min of meer) professioneel verhouden tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel, een verwoestende ramp: De Klap. De voorstellingen in dit drieluik staan op zichzelf, maar ze alle drie zien en horen is natuurlijk warm aanbevolen.

De Klap II: RECHT De Veenfabriek

Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam