Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

De Gidslezing 2023

De gelauwerde dichter en vertaler Don Mee Choi komt naar Amsterdam om de Gidslezing 2023 te houden. Haar lezing My hardly English gaat over meertaligheid en sluit aan bij het themanummer van literair tijdschrift De Gids dat op 2 november verschijnt. Je kunt de lezing bijwonen in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Voertaal voor deze lezing is het Engels.

De Gidslezing 2023

Locatie
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps

Over Don Mee Choi en haar werk

Don Mee Choi, geboren in Seoul, Zuid-Korea, schreef onder meer de dichtbundels 'DMZ Colony', 'Hardly War' en 'The Morning News is Exciting'. Haar werk werd bekroond met de National Book Award en ze ontving fellowships van het Guggenheim, MacArthur, Lannan en vele anderen. Tegenwoordig woont ze in Berlijn, waar ze, naast haar dichtwerk, Koreaanse poëzie vertaalt naar het Engels.

Don Mee Choi groeide op in de militaire dictatuur in de Koreaanse gedemilitariseerde zone (DMZ) die werd geïnstalleerd in 1953, volgend op de Koreaanse Oorlog en 35 jaar Japanse bezetting. Haar meertaligheid is niet zonder frictie: de Engelse taal is voor Don Mee Choi onlosmakelijk verbonden met Amerikaans imperialisme en militaristisch geweld.

Naast de lezing van Don Mee Choi houdt de Sri-Lankaans-Australisch-Vlaamse kunstenaar Ahilan Ratnamohan een performance en wordt een korte film van kunstenaar Nicoline van Harskamp getoond. Meertaligheidsexpert en dichter Mia You leidt de middag in en 2 dichters dragen de gedichten voor die zij speciaal voor 'De Gids' schreven.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

De Gidslezing 2023

Locatie
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps