Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

De Foetushemel - Ulrike Quade Company

Een verhaal over transformatie in een wereld waarin abortus, geweld en leven een nieuwe betekenis krijgen.

De Foetushemel - Ulrike Quade Company

Data
za 23 sep20:30 - 20:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps

Bredere context

‘De Foetushemel’ plaatst de kijk op abortus en het beëindigen van leven in een bredere context. Het gaat niet alleen om het recht op abortus, maar om het creëren van ruimte voor het bestaan van ieder mens. Ongeacht gender, seksualiteit of geboorterecht.

Hoe voelt het om terecht te komen in een andere wereld en erachter te komen dat je op aarde eigenlijk niet thuishoort? Dat je als non-binair persoon van kleur erachter komt dat je als foetus geaborteerd had moeten worden? 

Dit overkomt Freddie (Naomi Grant). In de voorstelling ‘De Foetushemel’ twijfelt hen aan diens identiteit en wordt geconfronteerd met de binariteit van het menselijk bestaan; man of vrouw, zwart of wit, links of rechts, pro-life of pro-choice. Hoe zou de wereld eruitzien als we ons loskoppelen van deze dualiteiten?

“De foetushemel is een plek waar alle foetussen na hun abortus terechtkomen. Waar ze niet zielig zijn, maar oneindig, een soort godinnen.”

Digitale elementen

Het gebruik van digitale elementen geeft een extra dimensie aan deze voorstelling. Door de combinatie van licht, motion capture, VR-avatars, robots en 3D-projecties ontstaat er een hybride werkelijkheid waarin alles mogelijk is.

Over de makers

Ulrike Quade Company maakt beeldende voorstellingen die bestaan uit een unieke samenkomst van spel, dans, muziek, scenografie en literatuur, met als grootste gemene deler het gebruik van poppen.

De Foetushemel - Ulrike Quade Company

Data
za 23 sep20:30 - 20:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps