Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

De Bananengeneratie

Eind 2022 bracht regisseur Char Li Chung 'De Bananengeneratie', naar het gelijknamige boek van Pete Wu, voor het eerst naar verschillende theaters in het land. Door het daverende succes werd al snel duidelijk dat representatie van de Oost-Aziatische Nederlander in het theater enorm werd gewaardeerd. Op 5 september zal het sprankelende theatrale portret van de Oost-Aziatische Nederlander nog één keer te zien zijn in Carré als onderdeel van het Nederlands Theaterfestival.

De Bananengeneratie

Data
do 5 sep20:00 - 22:00
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
Toon in Google Maps

Belichaming van een generatie

Met 5 getalenteerde acteurs in de hoofdrol maakte Chung met De Bananengeneratie een theatrale vertelling aan de hand van even herkenbare als urgente persoonlijke verhalen. Met de bestseller van Pete Wu als uitgangspunt vormen zij het portret van een diverse gemeenschap. De belichaming van een generatie die midden in de Nederlandse samenleving staat, maar als Oost-Aziatische Nederlander toch steeds herinnerd wordt aan hun anders-zijn.

Pete Wu

Met de bestseller De Bananengeneratie schreef Pete Wu het eerste boek in zijn soort. Voor het eerst tekende een journalist het verhaal op van een jonge generatie Oost-Aziatische Nederlanders. Middels verhalen van anderen vertelt schrijver Pete Wu ook zijn eigen verhaal. Het verhaal van het ‘enige’ Chinese gezin in het dorp, de clash van Chinese en Nederlandse gebruiken, het leven als horeca-kind tussen school en fornuis, het uit de kast komen bij je Chinese moeder. Verspreid over alle dorpen en steden vind je vergelijkbare verhalen terug. Voor het eerst vinden deze verhalen nu ook hun weg naar het toneel.

Char Li Chung

De Nederlandse regisseur Char Li Chung heeft zowel Italiaanse als Chinese roots. Zijn overgrootouders behoorden tot de eerste Chinese arbeidsmigranten in Nederland en begonnen in 1933 hun eerste Chinese restaurant ‘Nan King’ in Amsterdam. Chung: 'Met De Bananengeneratie wil ik de diversiteit van de Oost Aziatische gemeenschap in Nederland en de rijke cultuur die zij hierheen hebben gebracht vieren.'

De Bananengeneratie

Data
do 5 sep20:00 - 22:00
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
Toon in Google Maps