Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

David Vos zingt Brel

De Groene Zwaan in de Rijp presenteert: David Vos zingt Brel. Uit het indrukwekkende oeuvre van Brel maakt Vos steeds opnieuw een keuze: die van hemzelf. Vos maakt de passie van Jacques Brel tot zijn eigen passie. Een hartstochtelijke, doorleefde eigen interpretatie, die de zeggingskracht van het oorspronkelijke werk volledig in tact laat.

David Vos zingt Brel

Speeldata
vrijdag 14 april 2023 om 20:30
Locatie
De Groene Zwaan
Rechtestraat
1483 BD De rijp

Teksten die intrigeren en liederen die inspireren

Jacques Brel is al jaren dood, maar zijn werk leeft voort en geeft nog steeds te denken: zijn teksten intrigeren, zijn liederen inspireren. Poëtische en meeslepende liederen, over liefde, vrouwen en verlangen, over onsterfelijkheid van dromen en sterfelijkheid van een levenswijze, over leven en dood, geluk en eenzaamheid, soms rebellerend cynisch vol venijn, altijd meeslepend en intens. Voor dit concert koop je de kaarten via deze ticketlink.

Over David Vos

David werkte jarenlang achter de schermen van het theater als technicus en lichtontwerper bij onder andere het Willem Breuker Kollektief, Poëzie Hardop, Frits Lambrechts en Mies de Heer, de Berini’s en cabaret Dubbel en Dwars. Hij was de vaste belichter van Youp van ’t Hek.

Hij volgde de regieopleiding aan de Theaterschool in Amsterdam, maar in plaats van regisseur wordt hij zelf acteur en zanger. Begeleid door pianist Johan Hoogeboom debuteerde hij als zanger in 1995 met Ne me quitte pas en Voir un ami pleurer van Jacques Brel op het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie. Een jaar later staat hij op de Dam in Amsterdam tijdens de opening van de Uitmarkt met Marieke. Al snel volgt een avondvullend Brelprogramma. Piano: Nettie Krull

David Vos zingt Brel

Speeldata
vrijdag 14 april 2023 om 20:30
Locatie
De Groene Zwaan
Rechtestraat
1483 BD De rijp