Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

CocoRosie - What's Your Heaven

Bianca en Sierra Casady, bekend onder de naam CocoRosie, vermengen uiteenlopende stijlen en verwijzingen, van hiphop tot folk en opera. Ze weten de pijnlijkste ervaringen om te zetten in pakkende en beeldende popsongs. Met 'What's Your Heaven' geeft CocoRosie een kijkje in hun nieuwe muzikale wereld, waarin elektronica en snaarinstrumenten hun kamerorkest vormen en ze nieuw en bekend materiaal laten horen in Muziekgebouw aan 't IJ.

CocoRosie - What's Your Heaven

Data
zaterdag 24 juni 2023 om 20:30
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Een nieuwe muzikale wereld

Met What's Your Heaven presenteert CocoRosie nieuwe liedjes die de confrontatie aangaan over de veeleisende moderne werkelijkheid, en stellen vragen over de menselijke conditie, ons lot en de geschiedenis die zich herhaalt. Ze zijn moe van de westerse trend het heilige in de natuurlijke cycli van leven en dood te ontkennen.

De zussen zijn samen met associate artist ANOHNI, Kembra Pfahler en Johanna Constantine grondleggers van het Future Feminism collectief.

“What have we become?

Do you want to live forever?

What’s your heaven?

What is sacred?

Is earth a lost paradise?

How do we get back?

How do we get back to the garden again."

CocoRosie: 'Het heeft jaren geduurd voordat we als volwassenen werden gezien, ook al waren we begin twintig toen we begonnen. We werden in een raar hokje gestopt en gezien als kleine meisjes die verkleedpartijtjes speelden, wat vermoeiend was. Gelukkig is er de laatste vijftien jaar veel gebeurd op het gebied van bewustwording rond vrouwelijke en queer kunstenaars met verschillende standpunten. Het voelt goed om over deze dingen te praten. Het voelt goed om daar deel van uit te maken.'

CocoRosie - What's Your Heaven

Data
zaterdag 24 juni 2023 om 20:30
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps