Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Club Guy & Roni, Khalid Benghrib, HIIIT - Faith

In een unieke combinatie van explosieve dans, Marokkaanse Gnawa-trance en datagestuurde elektronica verkennen negen dansers en vijf muzikanten de spirituele ruimtes tussen traditie en vooruitgang. De voorstelling 'Faith' is te zien in Internationaal Theater Amsterdam.

Club Guy & Roni, Khalid Benghrib, HIIIT - Faith

Data
za 13 jul20:30 - 00:00
zo 14 jul20:30 - 00:00
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps

Faith

Club Guy & Roni heeft het gehad met doemdenken en cynisme; wat de wereld nodig heeft, is hoop en vertrouwen in de toekomst.

Faith is een transformatieve reis naar een spirituele wereld waarvan we in het Westen misschien wel te veel zijn weggedreven. De voorstelling brengt dansers van Club Guy & Roni en het Marokkaanse dansgezelschap Cie 2k_Far samen met vijf muzikanten van onder andere HIIIT (voormalig Slagwerk Den Haag) uit Nederland en Marokko. Met elkaar exploreren ze een gemeenschappelijke basis – een zowel kwetsbare als dynamische ‘tussenruimte’ – die essentieel is voor een gezamenlijk geloof in de toekomst.

Faith verwijst niet alleen naar religieuze overtuiging, maar ook naar het vertrouwen dat je in een ander hebt. De inspiratie voor deze voorstelling komt voort uit Guy Weizmans Marokkaanse roots, die hij deelt met Khalid Benghrib, de voorman van Cie 2k_Far. Weizman voelt een artistieke verwantschap met Benghrib in hun streven om dans te gebruiken als een vorm van totaaltheater.

De eeuwenoude Marokkaanse Gnawa-muziektraditie dient als katalysator voor hun artistieke samenwerking. Gnawa, met zijn guembri (driesnarige basluit), qraqebs (metalen castagnetten) en bedwelmende repetitieve gezangen, staat bekend als de ‘woestijnblues’. Het roept een trance-ervaring op tijdens lila-genezingsrituelen, waarbij djinns (geesten) worden opgeroepen om de donkere aspecten van het leven onder ogen te zien.

De jonge componist Max Frimout (1999) daagt de Gnawa uit met elektronische muziek door middel van modulaire synthesizers en datagestuurde computerprogramma’s. De ruimte tussen de twee muzikale uitersten wordt door choreograaf Roni Haver verkend met een spetterende fysicaliteit.

Faith is het nieuwste werk binnen de serie The Human Odyssey, na eerdere succesvolle producties als Fortune en Islands of Empathy. In deze serie brengt Club Guy & Roni verschillende culturen en wereldbeelden samen en laat ze botsen, met als doel onderliggende menselijke connecties te ontsluieren. Het gezelschap heeft een loyale fanbase dankzij het gebruik van opwindende livemuziek en spectaculaire choreografieën.

Data en tijden

zaterdag 13 juli20:30 - 00:00
zondag 14 juli20:30 - 00:00

Club Guy & Roni, Khalid Benghrib, HIIIT - Faith

Data
za 13 jul20:30 - 00:00
zo 14 jul20:30 - 00:00
Meer data
Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam
toon in Google Maps