Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Cheroney Pelupessy - Keturunan

De voorstelling 'Keturunan' is onderdeel van De Staat van Indisch zijn. Wat betekent het om Indische roots te hebben in 2023? Via film, muziek, mode, dans en spoken word wordt gedoken in De Staat van Indisch zijn. Het multidisciplinaire kunstproject is te zien in het Meervaart Theater.

Cheroney Pelupessy - Keturunan

Data
zondag 11 juni 2023 om 16:00
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps

Over Keturunan

‘KETURUNAN’ bestaat uit een fotoreportage, documentaire en dansvoorstelling. Het multidisciplinaire kunstproject gaat over de Molukse / Indische cultuur, de veelbewogen en complexe gedeelde geschiedenis met Nederland en hoe de pijn van voorgaande generaties doorsijpelt naar het hier en nu.

Trots, schaamte, leed, eer, verwarring: welk gevoel overheerst wanneer je het over je afkomst hebt, als je wortels liggen in Indonesië of de Molukken en in Nederland? 

'Aan de hand van persoonlijke verhalen en ervaringen van andere nakomelingen schept dit onderzoek verbinding en gemeenschap', aldus regisseur, danser en choreograaf Cheroney Pelupessy.

Molukkers en Indonesiërs eren traditiegetrouw hun voorouders. Daarmee leggen ze niet alleen een directe verbinding met het verleden, het speelt ook een belangrijke rol bij het vormen van hun eigen identiteit.

Cheroney: 'We gaan de confrontatie aan met de pijnlijke, maar rijke geschiedenis die we met ons meedragen en brengen dat tot uiting in verschillende kunstvormen. Als eerbetoon aan al onze voorouders.'

Kalo bukan skarang kapan lai, kalo bukan katong la sapa lai?” 

– Het is nu of nooit, als wij het niet doen wie gaat het dan doen?

De Staat van Indisch zijn

Deze voorstelling is onderdeel van De Staat van Indisch zijn. Iedereen kent wel iemand met Indische roots, of hebben in eigen familie een connectie met Indonesië – de archipel is nooit ver weg. Elke generatie kijkt weer anders naar haar geschiedenis en steeds meer Indische-Nederlanders geven aandacht aan het verleden. Ontdek hoe de jonge generatie hun erfenis vertaalt naar het heden. De Staat van Indisch zijn is een programma op zaterdag 10 en zondag 11 juni bestaande uit een voorstelling, film, gesprekken, spoken word en muziek. Op zaterdag 10 juni vertonen we de film: 'Indisch Zwijgen'. Bekijk hier het volledige programma op zaterdag 10 juni. 

Cheroney Pelupessy - Keturunan

Data
zondag 11 juni 2023 om 16:00
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps