Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Buiten beeld #1: Tussen conflict en vrede

Weten wat er buiten de Nederlandse grenzen gebeurt, is nog nooit zo belangrijk geweest. De Rode Hoed in Amsterdam presenteert daarom met trots het nieuwe debatprogramma Buiten Beeld. Experts en correspondenten discussiëren over de belangrijkste ontwikkelingen in hun regio en waarom dit hoog op de agenda moet staan van de Nederlander.

Buiten beeld #1: Tussen conflict en vrede

Data
ma 11 dec20:00 - 20:00
Locatie
Rode Hoed
Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam
toon in Google Maps

66 jaar onafhankelijkheid Afrika

Op 6 maart 1957 won Goudkust de vrijheidsstrijd tegen zijn laatste kolonisator Groot-Brittannië – en zo werd het huidige Ghana het eerste onafhankelijke land van Sub-Sahara-Afrika. Daarna volgde de rest van het continent in rap tempo. Nu, 66 jaar later, lopen deze landen in veel opzichten nog altijd achter, of lopen ze aan de leiband van de oude kolonisator.

In hoeverre is Afrika na 66 jaar echt onafhankelijk? Wat ligt ten grondslag aan de Afrikaans-Westerse en Afrikaans-Oosterse betrekkingen? We ontrafelen de patronen en zoeken naar echte uitwegen in dit speciale drieluik van Buiten Beeld.

In het eerste deel nemen we de vele kleine en grote, nieuwe en langlopende conflicten onder de loep. Waarom vecht Afrika tegen zichzelf? Hoe lang nog? Wie heeft er welk belang bij al die conflicten? En wat is de prijs van vrede op het continent?

Juist in deze tijd van nepnieuws en desinformatie presenteert de Rode Hoed met trots Buiten Beeld: 65 jaar onafhankelijk Afrika? Experts en correspondenten discussiëren over de voornaamste kwesties die het nieuws uit het continent domineren. We zullen onze blik laten vormen en luisteren naar wat de uitdagingen in het veld zijn. De presentatie is in handen van Alberta Opoku.

Buiten beeld #1: Tussen conflict en vrede

Data
ma 11 dec20:00 - 20:00
Locatie
Rode Hoed
Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam
toon in Google Maps