Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

Blasphemy Rhapsody - ICK Dans Amsterdam

We spreiden onze vleugels. De popsong Around the world van Daftpunk klinkt uit de boxen. De eerste prille windvlaag zet ons in beweging. We worden omhooggevoerd, maar onze voeten blijven stevig verankerd in de grond. Blasphemy Rhapsody ontpopt zich tot een gedanst ritueel, waarin zekerheden worden geofferd. Een oproep om de beweeglijkheid van het leven te omarmen. Deze dansvoorstelling is te zien in theater Meervaart. .

Blasphemy Rhapsody - ICK Dans Amsterdam

Speeldata
vrijdag 21 april 2023 om 20:15
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam

De beweeglijkheid van zekerheden

Like a virus needs a body 

As soft tissue feeds on blood 

Someday I'll find you, the urge is here 

Bjork - Like a virus

Wat te doen om vergankelijkheid te beteugelen: het goddelijke aanraken of het aardse verslinden, afstand houden of elkaar juist doodknuffelen? De manier waarop we dansen kan nooit helemaal los worden gezien van de manier waarop we samenleven. De Zuid-Italiaanse dans Pizzica, oorspronkelijk een wilde dans om het dodelijke gif van een spinnenbeet uit het lichaam te verdrijven, werd in tijden van armoede dé remedie tegen depressies. De swingende Charleston ontstond tijdens het interbellum als reactie op de strikte vooroorlogse etiketten en markeerde de bevrijding van de constante doodsangst die de Eerste Wereldoorlog veroorzaakt had.

In Blasphemy Rhapsody volgen we het spoor van een ongekend virus. De voorstelling ontstond in uitzonderlijke omstandigheden, met gepaste afstand en vanuit een prangende noodzaak tot voortgang. Dans en samenleving grijpen stevig in elkaar: We are the people.

Meer weten en kaarten kopen ga naar de website van theater Meervaart voor de laatste informatie. 

Over Emio Greco en Pieter C. Scholten 

Emio Greco en Pieter C. Scholten werken sinds 1995 samen in hun gemeenschappelijke zoektocht naar nieuwe dansvormen. In 1996 presenteerden ze hun eerste gezamenlijke werk: de solo Bianco, dat het eerste deel werd van de trilogie Fra Cervello e Movimento (Tussen brein en beweging). Naast de internationaal succesvolle dansproducties die Greco en Scholten maakten, verlegden zij met hun dansgezelschap hun grenzen naar opera, muziek en film. Ze wonnen verschillende internationale dansprijzen, waaronder waaronder de Gouden Zwaan als waardering voor hun grote bijdrage aan de Nederlandse dans. In 2009 lieten Greco en Scholten al hun activiteiten opgaan in het internationaal dansplatform ICK. Van 2015 tot 2018 werkten Greco en Scholten daarnaast als codirecteuren van het Ballet National de Marseille, aan een intensief Europees partnerschap tussen de twee danshuizen.

Blasphemy Rhapsody - ICK Dans Amsterdam

Speeldata
vrijdag 21 april 2023 om 20:15
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam