Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Andries Tunru - Marmer

Messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties in Podium Mozaïek. 'Marmer' is Andries’ meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Over een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt, en opgevoed worden met het ietwat verknipte 'pluimenspel'. N.B. De genoemde eindtijd is een indicatie.

Andries Tunru - Marmer

Data
do 23 mei20:30 - 20:30
Locatie
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam
toon in Google Maps

Marmer 

Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg, en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben, wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen.

Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Marmer is Andries’ meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Over een stiefvader met

Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals en maakte furore via Lingo, Dumpert en De Slimste Mens. Hij is lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen (NPO Radio 2), en vormt samen met Stefan Hendrikx improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Zijn eerste twee programma’s -Vlees, vis, wal en schip en In Theorie- werden lovend ontvangen door pers en publiek.

In februari 2021 werd hij VIVA Leuke Man van de Maand. Vlak er na ging het blad failliet.

De pers eerder over Andries:

“Andries Tunru is een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers.”

Andries Tunru - Marmer

Data
do 23 mei20:30 - 20:30
Locatie
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam
toon in Google Maps