Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

AMSTERDAMMERS: Bijlmermeer

Op dinsdag 28 maart is het tijd voor een nieuwe editie van AMSTERDAMMERS! Om 18.00 uur kun je in broedplaats lolaBuitenpost luisteren naar artiest/theatermaker/schrijver Gerson Main. In zijn theatermonoloog verkent Gerson de Bijlmermeer, de buurt waar hij (deels) is opgegroeid. Wat betekent de Bijlmermeer voor hem en hoe voelt het om er nu te zijn? Tijdens het luisteren bieden we je een buurtbuffet aan.

AMSTERDAMMERS: Bijlmermeer

Speeldata
dinsdag 28 maart 2023 om 18:00

Een kijkje in de keuken van je buurtgenoten

Het programma AMSTERDAMMERS geeft buurtgenoten een inkijkje in het leven van mensen uit hun wijk. Een (theater)schrijver neemt intrek in één van de vele buurten die Amsterdam rijk is. Hij of zij verkent de omgeving, leert de buurtbewoners kennen en interviewt Amsterdammers met een bijzonder verhaal. Aan de hand van deze ervaring wordt er een monoloog geschreven. Op de avond zelf komen buurtbewoners bij elkaar om te luisteren naar de monoloog en met elkaar en de schrijver in gesprek te gaan, onder het genot van een maaltijd door een lokale cateraar. Dit alles onder leiding van woordkunstenaar Manu van Kersbergen.

AMSTERDAMMERS is hét evenement waarbij inwoners van de stad samenkomen om te luisteren naar een verhaal over hun buurt en hun bijzondere buren. AMSTERDAMMERS is een ode aan de bijzondere wijken van de stad, en hun inwoners. Het biedt herkenning, en laat mensen (nader) kennis maken met literatuur.

AMSTERDAMMERS: Bijlmermeer

Speeldata
dinsdag 28 maart 2023 om 18:00