Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Afrovibes: Pak Ndjamena (MZ) - Deus nos Acudi

In 'Deus Nos Acudi' onderzoekt de Mozambikaanse choreograaf Pak Ndjamena hoe tradities en de culturele context waarin wij leven onze houding tegenover anderen bepalen. Wat zijn onze fysieke en emotionele mogelijkheden om vrijheid en geborgenheid te vinden in een wereld vol met tradities, symbolen, consumptiecultuur en raciale verschillen? Een wereld ontstaan uit onze koloniale geschiedenis? De voorstelling is te zien in Frascati.

Afrovibes: Pak Ndjamena (MZ) - Deus nos Acudi

Data
zo 8 okt21:30 - 21:30
Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps

Deus nos Acudi

Ndjamena stelt de vraag of ons lichaam vrij is of gebonden. Is ons lichaam origineel en autonoom of worden de ervaringen en de identiteit van ons lichaam beïnvloed door het culturele patroon waarin wij ons bevinden? In hoeverre wordt ons lichaam in zijn beweging, zijn houding en zijn reactie op de omgeving beïnvloedt door tradities, mondelinge overleveringen, symbolen en teksten die ons omringen? Hoe beïnvloeden onze tradities onze houding tegenover anderen?

Ndjamena: ’Er zijn momenten waarop alles zwart is en we niet kunnen zien, we voelen het leven als een diepe droom. Als we wakker worden zijn we een lichaam in een fysieke wereld met tradities, symbolen, rituelen waarin we gevoelens van angst, pijn, vervreemding maar ook van verbondenheid voelen. Waarin raciale verschillen sommige mensen macht geven en andere mensen marginaliseren’.

Deus Nos Acudi is de live dansversie van een eerder door Ndjamena gemaakte dansfilm. Eerder te zien bij LALANBIK Temps Fort Maputo 2021, French Cultural Centre Maputo 2022.

Afrovibes: Pak Ndjamena (MZ) - Deus nos Acudi

Data
zo 8 okt21:30 - 21:30
Locatie
Frascati
Nes 63
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps