Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

A Dust in Time Asko|Schönberg

De Amerikaans-Chinese componist Huang Ruo schreef met A Dust in Time een meditatieve reis waarin de strijkers van Asko|Schönberg elkaar geen moment loslaten op 7 maart in het Muziekgebouw.

A Dust in Time Asko|Schönberg

Data
do 7 mrt20:15 - 22:00
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
Contact

A Dust in Time: Muzikale zandmandala van Huang Ruo

Huang Ruo vergelijkt A Dust in Time met een Tibetaanse zandmandala: een complexe figuur die eerst minutieus wordt vervaardigd en vervolgens weer vernietigd. De muziek groeit uit een enkel punt tot kleurrijke volheid, waarna ze inkrimpt en verdwijnt. De tijd lijkt te verdwijnen. 

Reflectie en Hoop in Licht en Klank

Huang Ruo liet zich inspireren door lockdown-ervaringen van zichzelf en anderen. De crisis hulde onze levens in schaduw, zo voelde de componist het. Met A Dust in Time creëerde hij een akoestische ruimte ‘om te reflecteren, te rouwen, om innerlijke vrede en hoop bij te vinden.’ Speciaal voor het Muziekgebouw – een van zijn favoriete zalen in de wereld – ontwikkelde hij een versie waarbij licht een belangrijke rol speelt. Door de enscenering wordt dit een ruimtelijke totaalervaring, waarbij de toeschouwer zal worden ondergedompeld in een spel van muziek, licht en tijd.

‘Vanuit een fluisterzacht duet van cello en altviool ontwikkelt zich uiterst langzaam een pulserend visioen, dat na verloop van een uur weer net zo traag oplost in het niets. Fascinerend, en een indrukwekkend staaltje concentratie van de spelers.’ (Trouw)

Een productie van Muziekgebouw Productiehuis.

A Dust in Time Asko|Schönberg

Data
do 7 mrt20:15 - 22:00
Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ
Piet Heinkade 1
1019 BR Amsterdam
Contact