Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

233 °C - Schouwburg Amstelveen

Verlangen naar connectie in een losgeslagen wereld.

233 °C - Schouwburg Amstelveen

Data
za 9 mrt20:30 - 22:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps

Slaperige buitenwijk

Naomi (Urmie Plein, winnaar van de Colombina 2023) woont in een slaperige buitenwijk waar de buren veelal op zichzelf zijn gericht. Dat verandert als haar zoon Jason, die aan psychoses leidt, bij haar intrekt.

Jason (Dalorim Wartes) wordt geteisterd door psychoses, die hij bezweert door ’s nachts luidkeels te zingen en spullen in brand te steken. Vuur (Lotte Driessen) is zijn enige toevlucht – het geeft hem rust. De komst van Jason brengt een golf van onrust teweeg in de wijk. Terwijl de buurtbewoners zoeken naar een manier om met Jason om te gaan, komen alle relaties in de wijk op spanning te staan.

Doordraven in individualisme

Wat doe je als wegkijken geen optie meer is? Wie is waar verantwoordelijk voor? En hoe vind je elkaar als iedereen vooral met zichzelf bezig is? 233 °C belicht een eenzame gemeenschap die steeds verder doordraaft in individualisme. Maar als je verbinding met je omgeving verliest, verlies je uiteindelijk ook de verbinding met jezelf.

Voor 233 °C sloeg regisseur Abdel Daoudi de handen ineen met schrijvers Elly Scheele en Maxine Palit de Jongh. Voor Daoudi is 233 °C een persoonlijk verhaal. Zijn broer is gevoelig voor psychoses, hij ziet van dichtbij wat dit met hem en zijn omgeving doet.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

233 °C - Schouwburg Amstelveen

Data
za 9 mrt20:30 - 22:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps