Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Solo-expositie ��Inner Movement’ van fotograaf Monique Belier

Van 12 juli tot en met 7 september 2024 is in Atelier K84 aan de Keizersgracht in Amsterdam de 'bewogen' expositie Inner Movement van fotograaf Monique Belier te bewonderen. Een prachtige expositie waarin emoties waarvoor we vaak geen woorden hebben zichtbaar worden gemaakt. Met beweging als essentieel onderdeel van haar beelden - Inner Movement.

Gratis entree

Solo-expositie ��Inner Movement’ van fotograaf Monique Belier

Data
vr 26 jul12:00 - 18:00
za 27 jul12:00 - 18:00
vr 2 aug12:00 - 18:00
Meer data
Locatie
Atelier K84
Keizersgracht 84h
1015 CT Amsterdam
Contact
Volg ons

Inner Movement 

'Inner Movement' is de overkoepelende titel van het werk dat Monique Belier het afgelopen jaar heeft voltooid: haar succesvolle afstudeerproject - het photo-artist boek 'Where the spirit meets the bone' – en twee nieuwe, lopende projecten meet een verdieping van haar eerdere werk. De focus van Monique Belier ligt op het verdiepen in aspecten van de menselijke psyche, en het zichtbaar maken van emoties waarvoor we vaak geen woorden hebben. Beweging is een essentieel onderdeel van haar fotografie en noodzakelijk om deze emoties vast te leggen, maar is niet het doel op zich. Noemenswaardig in dit verband is dat Monique, voordat ze besloot een carrièreswitch te maken, twintig jaar als ondernemer, docent en maker in de danswereld heeft gewerkt. Veel van de beelden gaan over een diepgewortelde angst om te verdwijnen, niet gezien te worden of verteerd te worden. Hiermee verkent Monique Belier haar eigen ervaringen met een paniekstoornis die sinds 2017 een belangrijke rol in haar leven speelt. De verhalen die naar voren komen zijn rauw en persoonlijk, maar tegelijkertijd universeel en herkenbaar. Monique Belier nodigt het publiek uit om zichzelf te herkennen in het werk, waarin zowel het onderwerp als de omgeving de innerlijke beweging van onze diepste emoties weerspiegelen. Gedurende de openingstijden zal Monique zelf in Atelier K84 aanwezig zijn om haar werk aan belangstellenden te kunnen toelichten. 

Monique Belier  

De Nederlandse fotograaf Monique Belier (1971) is in 2023 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Haar internationaal gelauwerde afstudeerproject, vastgelegd in fotokunstenaarsboek 'Where the spirit meets the bone', is verkrijgbaar via boekhandels zoals Tipi Bookshop in Brussel, Le Bal in Parijs en andere winkels in onder meer Milaan, Lissabon en Londen. Daarnaast is het opgenomen in de fotoboeken-bibliotheek in Salzburg en werd het gecureerd door vooraanstaande instellingen zoals Huis Marseille en Foam in Amsterdam. In 2023 werd Monique geselecteerd als Fresh Eyes-talent, wat leidde tot haar deelname aan Haute Photography in Amsterdam. Bovendien werd ze gekozen voor het OFF Bratislava festival om haar boek te presenteren. Haar werk kreeg verdere lof en werd opgenomen door Robin Titchener in de lijst van de beste fotoboeken van 2023. Monique’s werk is te zien geweest in diverse tijdschriften en tentoongesteld in Nederland en Zürich. Monique is momenteel uitgenodigd door Palm Tree Workshops om in september een Masterclass van Raymond Meeks bij te wonen en ze nam in mei 2024, op uitnodiging, deel aan de Masterclass Week van Origini Edizioni in Livorno, Italië. Zij is lid van Atelier Néerlandais in Parijs en sinds oktober 2023 curator van fototentoonstellingen bij De Engelbewaarder in Amsterdam.

Data en tijden

vrijdag 26 juli12:00 - 18:00
zaterdag 27 juli12:00 - 18:00
Gratis entree

Solo-expositie ��Inner Movement’ van fotograaf Monique Belier

Data
vr 26 jul12:00 - 18:00
za 27 jul12:00 - 18:00
vr 2 aug12:00 - 18:00
Meer data
Locatie
Atelier K84
Keizersgracht 84h
1015 CT Amsterdam
Contact
Volg ons