Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Shepard Fairey in STRAAT Gallery

De Amerikaanse straatkunstenaar en activist Shepard Fairey is nu te zien in Nederland. De maker van het visionaire Barack Obama-portret Hope trakteert het publiek in het STRAAT Museum op een grote solotentoonstelling en twee nieuwe kunstwerken. De tentoonstelling Printed Matters: Raise the Level bestaat uit meer dan 130 werken, waaronder nieuw werk dat speciaal voor de expositie is gecreëerd. Niet eerder was er in Nederland zo’n groots opgezet overzicht van het oeuvre van Shepard Fairey te bewonderen.

Shepard Fairey in STRAAT Gallery

Locatie
STRAAT
NDSM-plein 1
1033 WC Amsterdam
toon in Google Maps

Printed Matters: Raise the Level

De expositie toont werk dat grotendeels gericht is op het verbeteren van de ‘gezondheid’ van onze planeet. De uitdrukking "raise the level" verwijst naar verschillende dingen, waaronder de noodzaak om het bewustzijn over de gevolgen van de verbranding van fossiele brandstoffen en klimaatverandering te vergroten, het feit dat de opwarming van de aarde het niveau van de oceanen doet stijgen en dat er nu echt actie moet worden ondernomen. Met andere woorden: “raise the level” om de aarde te redden.

De solotentoonstelling van Shepard Fairey in STRAAT behandelt ook andere urgente kwesties als nationalisme, xenofobie, oorlog, fake nieuws en de bedreiging van de democratie. Fairey gebruikt herkenbare symbolen, portretten en teksten om via zijn werk de kijker aan te spreken en deze te betrekken bij een gesprek over de betreffende onderwerpen.

Openingtijden

Tot 1 sept: maandag 12:00-18:00, overige dagen 10:00 tot 18:00

Vanaf 1 september: maandag 12:00-17:00, overige dagen 10:00-17:00

Speciale openingstijden

Woensdag 6 september: gesloten

Shepard Fairey in STRAAT Gallery

Locatie
STRAAT
NDSM-plein 1
1033 WC Amsterdam
toon in Google Maps