Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Resonantie

Galerie kunstRUIM presenteert van 5 tot en met 16 juni 2024 de expositie "Resonantie". Tijdens deze expositie presenteren 6 kunstenaars hun werk. Terugkerend thema is.... wat resonantie voor hen betekent en hoe dit zich toont in hun werk.

Gratis entree

Resonantie

Data
wo 5 jun12:00 - 17:00
do 6 jun12:00 - 17:00
vr 7 jun12:00 - 17:00
Meer data
Locatie
kunstRUIM
Jodenbreestraat 25 (ingang Valkenburgerstraat)
1011 PZ Amsterdam

Over de kunstenaars

Edson Bruno Filho ziet de natuur als een terugkerend thema in zijn werk, waarbij die natuur tot leven komt in nieuwe, ruimtelijke creaties, gemaakt van uiteenlopende materialen. Voor Bruno roept resonantie een beweging op, een touch die anderen ook in beweging zet.

Camille van Neer vindt wat hij om zich heen ziet zo fascinerend dat hij graag mensen, dieren en landschappen tekent en schildert. Resonantie is voor Camille alles wat er met jou gebeurt als je zijn kunstwerk bekijkt. 

Claudia Otten richt zich in haar vrije fotografie op licht, schaduwen en reflecties die een bijzonder zicht opleveren op al dat wat is. Op de scheidslijn tussen licht en donker vindt spanning plaats, frictie en soms drama. Resonantie heeft in Claudia’s werk te maken met een weerklank van de realiteit in het water van een gracht of plas. Trillingen die bijvoorbeeld wind veroorzaken in water vinden hun weerklank in haar foto's.

Bernet Ragetli maakt sculpturen, grafiek en cyanotypes. Met haar werk onderzoekt zij de mens en natuur en hoe deze zich bewegen. Alles stroomt, alles verandert én blijft hetzelfde, in en om ons heen. Resonantie betekent voor Bernet dat niets in de wereld op zichzelf staat. Een dialoog tussen kijker, object en maker.    

Flavio Santos houdt zich bezig met de concepten ‘destructie’ en ‘constructie’. Hij deelt als schilder beelden op in fragmenten (destructie) en rangschikt deze fragmenten opnieuw tot een ander beeld (constructie). Resonantie is voor Flavio de emotionele verbinding die zijn werk met de toeschouwers kan maken.

Cissy Spoelstra houdt van de onvoorspelbare resultaten van cyanotypes (foto’s in blauwtinten). Kleine onverwachte onvolkomenheden geven haar werk het karakter waar ze naar op zoek is. Resonantie staat voor Cissy voor het elkaar inspireren en weerklank vinden bij elkaar, in elkaars werk.

De officiële opening is op zaterdagmiddag 8 juni van 17 tot 19 uur.

Data en tijden

woensdag 5 juni12:00 - 17:00
donderdag 6 juni12:00 - 17:00
vrijdag 7 juni12:00 - 17:00
Gratis entree

Resonantie

Data
wo 5 jun12:00 - 17:00
do 6 jun12:00 - 17:00
vr 7 jun12:00 - 17:00
Meer data
Locatie
kunstRUIM
Jodenbreestraat 25 (ingang Valkenburgerstraat)
1011 PZ Amsterdam