Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Random International | Exhibition

Hun aankomende tentoonstelling, 'Life in a Different Resolution', presenteert een solotentoonstelling van de kunstgroep, Random International. Vanaf 27 september kun je een audiovisuele reis ervaren waarbij de evolutie van Random International sinds hun begin in 2006 wordt gevolgd, met de nadruk op hun recente verkenning van collectieve creativiteit en individuele ervaring. Deze tentoonstelling is te zien bij Nxt Museum.

Random International | Exhibition

Data
vr 29 sep10:30 - 22:30
za 30 sep10:30 - 22:30
zo 1 okt10:30 - 20:30
Meer data
Locatie
Nxt Museum
Asterweg 22
1031 HP Amsterdam
toon in Google Maps

Nxt Museum, de thuisbasis van nieuwe mediakunst, is het eerste museum in Nederland dat zich richt op kunst gemaakt door middel van technologie. We richten ons op kunst die moderne middelen gebruikt om de moderne tijd te belichamen. We exposeren en geven opdrachten voor ambitieuze, grootschalige installaties die het resultaat zijn van interdisciplinaire samenwerking tussen kunstenaars, ontwerpers, technologen, geluidsbouwers en wetenschappers.

Van het presenteren van baanbrekende nieuwe-mediakunstenaars, die al tientallen jaren bestaan, tot het tonen van aanstormend talent van 'nu', Nxt Museum presenteert het werk van makers wiens praktijk wordt gevoed door een zoektocht naar 'wat er komen gaat'.

Nu te zien in Nxt Museum

–– ‘Life in a Different Resolution' is een solotentoonstelling van de baanbrekende kunstgroep Random International en toont twee decennia van hun opmerkelijke creaties. De tentoonstelling, samengesteld door de Servische curator Bogomir Doringer, roept ons op om na te denken over wat het vandaag de dag betekent om mens te zijn. Reis door een fascinerend oeuvre met onder andere de allereerste Europese presentatie van de installatie 'Living Room' (die in première ging op Miami Beach) en andere recentelijk voltooide werken die nog niet eerder te zien waren.

De kunstgroep heeft eerder internationaal geëxposeerd in onder andere het MoMa, de Londense V&A, LACMA, Pace Gallery New York en Lunds Konsthall Zweden. Verwacht een ontzagwekkend avontuur door wervelende algoritmen, weelderige lichtpunten en betoverende digitale reflecties.

–– ‘Realtime’: 

Deze expo, gepresenteerd in de grootste ruimte van Nxt Museum, toont een selectie van drie digitale kunstwerken over een gekozen thema en verkent actueel onderzoek, baanbrekende experimenten en de sociale impact van toekomstige technologieën.

Terwijl de technologie zich sneller ontwikkelt dan onze hersenen kunnen bevatten, gebruiken deze kunstenaars grensverleggende technologieën en visualiseren ze de context waarin de makers van vandaag de kunstbewegingen van morgen ontketenen. 

Data en tijden

donderdag 28 september10:30 - 22:30
vrijdag 29 september10:30 - 22:30
zaterdag 30 september10:30 - 22:30

Random International | Exhibition

Data
vr 29 sep10:30 - 22:30
za 30 sep10:30 - 22:30
zo 1 okt10:30 - 20:30
Meer data
Locatie
Nxt Museum
Asterweg 22
1031 HP Amsterdam
toon in Google Maps