Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Tentoonstellingen

Pigs and Sheep and Beasts

In een tijd van grote personeelstekorten moet iedereen een tandje bijzetten. Ook de dieren. Veel dieren zijn al actief op de arbeidsmarkt, denk aan politiepaarden en blindengeleidehonden, maar het kan geen kwaad nog meer diersoorten in te zetten op nog meer verschillende gebieden. De vraag ligt dus op tafel: hoe halen we het beste uit de dieren? Het bevorderen van het werkethos bij dieren is een noodzakelijke stap in de herwaardering en emancipatie van het dier. Zo laten we dieren volwaardig meedraaien in een kapitalistische samenleving waar wij mensen ons al zo voor inzetten.

Pigs and Sheep and Beasts

Speeldata
vrijdag 24 maart 2023 om 11:00
vrijdag 24 maart 2023 om 18:00
zaterdag 25 maart 2023 om 11:00
Meer data

Tentoonstelling

In de tentoonstelling Pigs and Sheep and Beastspresenteren acht kunstenaars een visuele motivational speech die hun dier oproept om op de eigen manier ‘werknemer van het jaar’ te worden. De nominaties variëren van de regenboogkrab in de categorie ‘liefde’ en de kip en het varken in de categorie ‘voeding’, tot de huisslak in de categorie ‘cosmetica’. Ook worden dieren betrokken die lange tijd zijn uitgesloten van het arbeidsproces. Denk daarbij aan diepzeedieren, zoals de degenkrab. Het blijkt mogelijk om ook hen werk te geven. 

Zo biedt deze tentoonstelling hoop voor alle beesten. Hoop, want zelfs de traagsten, slakken in dit geval, met of zonder huis, kunnen bijdragen aan het algemeen belang als ze wat meer vaart maken.

Deelnemende kunstenaars

Margriet van Breevoort * Kubilay Mert Ural * Philipp Schueller * Howie’s Mom * Paul Geelen * Elena Giolo * Janis Rafa * TierZoo * Erno Eskens

Data en tijden
donderdag 23 maart11:00
donderdag 23 maart18:00
vrijdag 24 maart11:00

Pigs and Sheep and Beasts

Speeldata
vrijdag 24 maart 2023 om 11:00
vrijdag 24 maart 2023 om 18:00
zaterdag 25 maart 2023 om 11:00
Meer data