Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Kunstexpositie 'SOY' bij De Japanner

Wanneer verdient een object het om bewaard te worden, in plaats van simpelweg op de vuilnisbelt te belanden? Moyca is geïntrigeerd door de ontdekking van schoonheid in ogenschijnlijk waardeloze voorwerpen. De SOY fotoserie en sieraden van Moyca zijn te bezichtigen bij De Japanner locatie Bilderdijk.

Gratis entree

Kunstexpositie 'SOY' bij De Japanner

Data
za 2 mrt18:00 - 00:00
zo 3 mrt18:00 - 00:00
ma 4 mrt18:00 - 00:00
Meer data
Locatie
De Japanner
Bilderdijkstraat 203
1053 KS Amsterdam
Contact
Volg ons

SOY

In de werken die Moyca maakt, staat het begrip van waarde en betekenis centraal. Geïntrigeerd door de ontdekking van schoonheid in ogenschijnlijk waardeloze voorwerpen, ligt de focus vooral op het herwaarderen van de verborgen waarde en visuele mogelijkheden in gebruikte en afgedankte materialen, met name plastic afval en verpakkingen. Moyca concentreert zich op vorm, detail, print en materiaal. De transformatie van de betekenis en functie van bestaande objecten, en het toekennen van een nieuwe waarde en essentie aan hen ervaart Moyca als boeiend.

De SOY ketting gaat over schoonheid dat voortkomt uit onconventionele bronnen. Stel jezelf deze vraag: wanneer verdient een object het om bewaard te worden, in plaats van simpelweg op de vuilnisbelt te belanden? Bij het creëren van deze ketting combineert Moyca doelbewust de 'schijnbaar waardeloze' plastic vis met de 'kostbare' zilveren schroefdop en ketting. Hiermee wordt benadrukt dat plastic, ondanks zijn wegwerpkarakter, een waarde kan hebben vergelijkbaar met die van zilver.

De schroefdop heeft een dubbele functie: het biedt de mogelijkheid om de vis te vullen met een vloeistof of inhoud dat persoonlijk bij jou past. Bovendien moedigt de verwisselbaarheid van de vis actieve betrokkenheid aan. Kom je bij je volgende sushi-bestelling een ander, nieuw mooi visje tegen? Dan kan je deze vervangen.

Meer informatie over de expositie, de foto's en sieraden kunt u vinden op www.moycagort.com. Deze fotoserie is gemaakt i.s.m. fotograaf Coen Dijkstra.

Data en tijden

zaterdag 2 maart18:00 - 00:00
zondag 3 maart18:00 - 00:00
maandag 4 maart18:00 - 00:00
Gratis entree

Kunstexpositie 'SOY' bij De Japanner

Data
za 2 mrt18:00 - 00:00
zo 3 mrt18:00 - 00:00
ma 4 mrt18:00 - 00:00
Meer data
Locatie
De Japanner
Bilderdijkstraat 203
1053 KS Amsterdam
Contact
Volg ons