Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Tentoonstellingen

Knowing Cotton Otherwise - Bodies of Work

Katoen is een van de meest bekende stoffen ter wereld, echter zijn veel verhalen achter katoen minder bekend. Deze onbekende, soms onverwachte perspectieven zijn verzameld en samengebracht in de nieuwe tentoonstelling “Knowing Cotton Otherwise”. Het volgende hoofdstuk van de tentoonstelling, getiteld 'Bodies of Work', toont een breder perspectief waar de beladen geschiedenis van katoen wordt verkent en het (her)gebruik van deze stof in de mode en techniek wordt onderzocht. Deze tentoonstelling is te zien bij Fashion for Good Museum.

Knowing Cotton Otherwise - Bodies of Work

Speeldata
donderdag 30 maart 2023 om 10:00
vrijdag 31 maart 2023 om 10:00
zaterdag 1 april 2023 om 10:00
Meer data
Locatie
Fashion for Good Museum
Rokin 102
1012 KZ Amsterdam

Mode, kunst en sociale verandering

De tentoonstelling belicht de relatie tussen katoen en de mode-industrie, de rol van katoen in een steeds nauwer verweven web van mondiale culturen en de duurzame innovaties die circulaire transformatie binnen de katoen-industrie aandrijven. De tentoonstelling stelt vragen zoals waar komt katoen vandaan? Hoe wordt het verbouwd? Wat is de toekomst van katoen en de rol van innovatie? Hoe moeten we ons verhouden tot de meer twijfelachtige aspecten van katoen; van de geschiedenis van gedwongen migratie tot meer hedendaagse uitdagingen? En hoe kunnen we de verbindingen en kansen die het creëert vieren?

Bodies of Work

Vorig jaar introduceerden we Knowing Cotton Otherwise, een multidisciplinaire tentoonstelling die verschillende aspecten van deze veelzijdige vezel onderzoekt - van de beladen geschiedenis tot aan duurzame initiatieven en innovatieve implementaties wereldwijd. In het nieuwe hoofdstuk “Bodies of Work” worden binnen het verhaal van katoen de ervaringen uitgelicht van menselijke lichamen die verstrikt zijn in (dwang)arbeid.

Met het nieuwe werk van Sha'Mira Covington en Tricia Nganga Mokosi vertelt de tentoonstelling “Bodies of Work” de complexe geschiedenis van katoen en wordt het (her)gebruik van deze stof in de mode en techniek onderzocht. Daarnaast laat de tentoonstelling innovatieve technologieën zien op het gebied van de traceerbaarheid van materialen en de recycling van natuurlijke vezels door Fashion for Good Innovators Oritain en Natural Fiber Welding. De continuatie van de tentoonstelling nodigt je uit om na te denken over je eigen belichaming terwijl je je door dit narratief en deze ruimte beweegt. Waar bevind jij je binnen de verhalenwereld die hier wordt gepresenteerd? 

Fashion for Good Museum

Het Fashion for Good Museum is 's werelds eerste museum gericht op de toekomst van mode. Het museum vertelt de verhalen achter de kleding die je draagt ​​en hoe jouw keuzes een positieve impact kunnen hebben op mens en onze planeet. Een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in mode, duurzaamheid of innovatie.

Data en tijden
woensdag 29 maart10:00
donderdag 30 maart10:00
vrijdag 31 maart10:00

Knowing Cotton Otherwise - Bodies of Work

Speeldata
donderdag 30 maart 2023 om 10:00
vrijdag 31 maart 2023 om 10:00
zaterdag 1 april 2023 om 10:00
Meer data
Locatie
Fashion for Good Museum
Rokin 102
1012 KZ Amsterdam