Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Kleurrijke kunst op papier: Philo Ouweleen

Ontdek de veelzijdigheid van kunst op papier en de verhalen achter Philo Ouweleens intieme en verhalende werk. In deze overzichtstentoonstelling (2018-2023) wordt een gevarieerde selectie uit het oeuvre van Ouweleen getoond. Van grote schilderijen tot kleine tekeningen die Japanse verhalen en herinneringen verbeelden. Daarnaast presenteert zij nieuwe fantasievolle en speelse collages en werk dat nog niet eerder geëxposeerd is. De tentoonstelling zal zaterdagmiddag 13 mei feestelijk geopend worden met een kunstloterij, Japanse muziek en meer. In Galerie De Stoker.

Kleurrijke kunst op papier: Philo Ouweleen

Data
zaterdag 3 juni 2023 om 12:00
Meer data

 Overzichtstentoonstelling

In haar werk experimenteert Ouweleen met verschillende teken- en schildertechnieken op papier, zoals gouache, waterverf, Japanse markers en kleurpotlood. Japan is voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie. Naast Japan gerelateerde kunst is er ook ander niet eerder getoond werk te zien zoals de serie Intimacy. Deze reeks kleine waterverf schilderijen verbeelden gevoelens van intimiteit en genegenheid door middel van fysieke aanraking en lichaamstaal. Daarnaast zijn er veel kleurrijke collages te zien waarbij jonge vrouwen een centrale rol spelen. De collages zijn voor Ouweleen een associatieve speelse manier van werken waarbij zij dankbaar gebruik maakt van eigen materiaal zoals tekeningen, schetsen en foto’s. De omlijsting van de collages vormen ook objet trouvés en zijn het resultaat van een jarenlange zoektocht door kringlopen en tweedehandszaken.

Meet & Greet en Workshops

Elke zaterdagmiddag (14:00-17:00) is Philo Ouweleen aanwezig om toelichting over haar werk te geven aan bezoekers. Daarnaast worden bij deze tentoonstelling creatieve workshops aangeboden in een ruimte aangrenzend aan de galerie. Vijf kunstenaars laten je kennismaken met de veelzijdigheid van kunst op papier waarbij technieken en materialen uit de expositie aan bod komen.

Kijk voor uitgebreide informatie en tickets op de website

Data en tijden

zaterdag 27 mei12:00
zondag 28 mei12:00

Kleurrijke kunst op papier: Philo Ouweleen

Data
zaterdag 3 juni 2023 om 12:00
Meer data