Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Je tikt er tegen en het zingt

14 kunstenaars verbonden aan Reakt Den Haag (Parnassia Groep) maakten een boek met eigen teksten en afbeeldingen in samenwerking met fictieve boekhandel Maldoracca – een kunstinitiatief van Ibrahim R. Ineke en Anthony Blokdijk. De boeken worden uitgegeven via het print-on-demand systeem. In de tentoonstelling zijn deze boeken en autonoom werk te zien.

Gratis entree

Je tikt er tegen en het zingt

Locatie
Museum van de Geest | Outsider Art
Amstel 51
1018 EJ Amsterdam
toon in Google Maps

Haags kunstboekenproject met GGZ cliënten

In 2020 gaf toenmalig Parnassia bestuursvoorzitter Stephan Valk het startschot voor een kunstboekenproject in de GGZ. Onder bezielende begeleiding van kunstenaar en Reakt medewerker Anthony Blokdijk zijn er op dit moment elf boeken van schilders, tekenaars, dichters, schrijvers, fotografen en andere multi-talenten met een GGZ-achtergrond verschenen onder de paraplu van de fictieve boekhandel Maldoracca - een kunstinitiatief van Ibrahim R. Ineke en Anthony Blokdijk. Binnen enkele maanden verschijnen er nog drie boeken.

Vanaf zaterdag 16 december 2023 tot en met zaterdag 2 maart 2024 presenteert Outsider Art Galerie in H’ART Museum de boeken ��n autonoom werk van de veertien betrokken kunstenaars in de tentoonstelling ‘Je tikt er tegen en het zingt'.

Kijk voor uitgebreide informatie over alle kunstenaars op de website

Over Parnassia

Parnassia Groep is de grootste ggz-aanbieder in Nederland, met 13.500 professionals die jaarlijks 180.000 cliënten helpen met diverse psychische problemen. Ze bieden ondersteuning op verschillende locaties en werken aan inclusie en diversiteit. Reakt, een onderdeel van de groep, helpt mensen met psychische problemen en verslavingen bij hun dagelijks leven via werk, sociaal netwerk en gezondheid.

Gratis entree

Je tikt er tegen en het zingt

Locatie
Museum van de Geest | Outsider Art
Amstel 51
1018 EJ Amsterdam
toon in Google Maps