Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Tentoonstellingen

Fantastische Werelden bij Beeldend Gesproken

In de tentoonstelling Fantastische Werelden tonen drie kunstenaars hun eigen kijk op de werkelijkheid. Priscilla Koopman maakt fantastische droomwerelden die soms even gruwelijk als sprookjesachtig zijn. Rogier van der Waals schildert in felle kleuren en met grove streken cartooneske skulls. En in de naïeve landschappen van Brano Mijatovic komen bomen tot leven door de takken die lijken op grijparmen.

Fantastische Werelden bij Beeldend Gesproken

Speeldata
vrijdag 24 maart 2023 om 12:00
Meer data
Locatie
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken
Hannie Dankbaarpassage 23
1053 RT Amsterdam

Kunstenaars

Rogier van der Waals (Obdam, 1970) is autodidact en werkte enige tijd als graffiti kunstenaar. Een van zijn inspiratiebronnen is het werk van de Amerikaanse kunstenaar Jean-Michel Basquiat. Van der Waals heeft een snelle intuïtieve manier van schilderen, expressief en kleurrijk. Zijn karikaturale skulls kijken ons met grote ogen en een grimas aan en zijn zo over the top dat ze grotesk en humoristisch worden

Priscilla Koopman (Enschede, 1996) richt zich met haar recente autisme-diagnose op het opnieuw leren begrijpen van zichzelf en het navigeren door de wereld als neurodivers kunstenaar. In haar schilderijen toont ze unieke etherische wezens die haar universum bevolken. Elke creatie heeft zijn eigen persoonlijkheid en symboliek. Koopman studeerde in 2018 cum laude af aan de afdeling Fine Arts van het Centennial College in Toronto Canada. Zij won in 2014 de derde prijs in de Kunstbende wedstrijd en nam in 2019 met een eervolle vermelding deel aan de Amsterdam International Art Fair.

Brano Mijatovic (Derventa, Bosnië-Herzegovina, 1960-2010) schildert in een abstract-realistische stijl. De serie landschappen in deze expositie tonen zijn naïeve fantasierijke werk. Mijatovic's voorstellingen zijn veelal stemmig en geschilderd in een kleurrijke eenvoudige stijl waarbij een haast kinderlijke verbeelding op de werkelijkheid zichtbaar wordt.

Data en tijden
donderdag 23 maart12:00
vrijdag 24 maart12:00

Fantastische Werelden bij Beeldend Gesproken

Speeldata
vrijdag 24 maart 2023 om 12:00
Meer data
Locatie
Kunstuitleen Galerie Beeldend Gesproken
Hannie Dankbaarpassage 23
1053 RT Amsterdam