Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Factor IJ gecureerd door Splitter Splatter

De expositieruimte van Factor IJ wordt voor deze 'Factor IJ Curated by' omgetoverd tot een Splitter Splatter wereld. Dus kleurrijk en creatief, waarin je aan de hand meegenomen wordt langs het sprankelende werk van Splitter Splatter en de kunst uit de collectie van Factor IJ op een compleet nieuwe manier kan bekijken. Een wereld in Factor IJ waar je even kan ontsnappen aan de donkere en soms sombere wereld buiten en waar je weer even op bijna kinderlijke wijze kan genieten van kunst en creativiteit. Adres: Pampuslaan 11. Data: 25/2-24/3 2023

Factor IJ gecureerd door Splitter Splatter

Locatie

Splitter Splatter

Het kleurige, intuïtieve en nieuwsgierige werk van kunstenaarscollectief Splitter Splatter nodigt de toeschouwer uit om diens fantasie de loop te laten en op een intuïtieve manier op het werk te reageren in plaats van op een analytische.

Snelheid van de mode-industrie

Achter het vrolijke, kleurige uiterlijk van het werk gaat echter veel vakwerk schuil: ingenieuze keramische technieken worden gecombineerd met verschillende traditionele textielbewerkingsvormen. Deze technieken zijn tijdrovend en bewerkelijk, maar belangrijk om voortgezet te worden volgens Iekeliene Stange van Splitter Spatter: “Ik wil met mijn werk commentaar leveren op de snelheid van de mode-industrie, de vernielende kracht daarvan en een vrolijk alternatief bieden door terug te grijpen op traditionele technieken zoals breien, haken en borduren.”

Factor IJ gecureerd door Splitter Splatter

Locatie