Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Tentoonstellingen

Expositie 'Weerspiegeling' - Kore Heerema, fotograaf

MLB galerie opent 2023 met een fantasie- en kleurrijke expositie van jonge fotograaf Kore Heerema. Met een uniek oog voor detail maakt hij bijzondere abstracte en conceptuele beelden van alledaagse taferelen. In zijn foto’s laveert Heerema tussen herleidbare beelden en onherkenbare realiteit. Zijn manier om te laten zien hoe hij de wereld ziet en beleeft? MLB galerie geeft dit talent graag een kans.

Expositie 'Weerspiegeling' - Kore Heerema, fotograaf

Kore Heerema 

is 32 jaar en woont in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in fotografie. om zijn interesse te voeden. Hij reist dan ook veel. Zijn fotoseries ‘Urban, Kitchen, Portret, Nature’ weerspiegelen zijn veelzijdigheid. Op zijn laatste reis in Vietnam inspireerde de plaats Ba Dinh (bij Hanoi) hem tot een uitbundige kleuren explosie.

Vrij!

Als fotograaf is hij begonnen met het fotograferen en interviewen van jonge opkomende muzikanten. Na verschillende cursussen bij onder andere de Volksuniversiteit en de Fotovakschool in Amsterdam, studeerde Heerema fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie. Daar verschoof zijn focus naar andere facetten van de fotografie zoals straatfotografie en stillevens. Nu ligt zijn focus op kunstfotografie.

“Weerspiegeling is mijn eerste eigen officiële expositie van mijn vrije werk. Ik hoop hiermee meer bereik te krijgen en mijn foto’s te kunnen laten zien aan zoveel mogelijk mensen die van kunst genieten.”

Opening op zondag 15 januari van 15.00 tot 17.00 uur

De opening wordt verricht door zijn grote fan Roel Heerema (designer en ook vader van).  

MLB Kijkzondag op zondag 22 januari van 16.30 tot 17.30 uur met fotograaf Kore Heerema. 

Kijken naar foto’s was nog nooit zo leuk! Op deze middag nemen we onder leiding van Edith de Jager, de tijd om naar 2 of 3 foto’s van Kore te kijken. Je wordt uitgenodigd om te zeggen wat je ziet. Het is een verdiepende ervaring om dit van elkaar te horen. Elke individuele inbreng is evenveel waard in dit gesprek! Het is zo een informele ontmoeting met Kore Heerema en zijn foto’s, onder het genot van een hapje en een drankje.

Meld je aan voor vrijdag 20 januari via ml.boel@planet.nl. Deelname € 3,- (pin of cash bij binnenkomst). 

Voor meer informatie: mlbgalerie.nlfacebook.com/MLBgalerie, fotokore.nl

Expositie 'Weerspiegeling' - Kore Heerema, fotograaf