Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

BORO x Mobiel tentoonstelling: Ik zie jou, wat zie jij?

Bezoek de tentoonstelling BORO x Mobiel Ik zie jou, wat zie jij? van 1 t/m 10 december in het Van Eesteren Museum. In deze tentoonstelling zie je de resultaten van dit buurtproject uit Amsterdam (Nieuw)West, waarin buurtbewoners samen een textielkunstwerk van ogen maakten onder artistieke leiding van modeontwerper Antoine Peters. BORO x Mobiel is een initiatief van BORO x Atelier.

BORO x Mobiel tentoonstelling: Ik zie jou, wat zie jij?

Locatie
Van Eesteren Museum
Noordzijde 31
1064 GV Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Workshops natuurlijk verven als middel om buurtbewoners te verbinden

Onder artistieke leiding van ontwerper Antoine Peters gaf BORO x Mobiel een jaar lang workshops over natuurlijk verven. Deze workshops vonden plaats op verschillende locaties in de wijken West en Nieuw-West, van buurtcentra tot culturele organisaties en maatschappelijke instanties. Niet alleen leerden buurtbewoners hoe je textiel verft met groenteafval zoals uienschillen en avocadopitten. Ook gingen we met elkaar in gesprek over de emotionele waarde van kleding en brachten we buurtbewoners samen. We daagden mensen uit zichzelf te uiten, en vroegen ze om ogen te schilderen op textiel.

Zoveel mensen, zoveel ogen

De resultaten waren verrassend, ontroerend soms, en van de ruim 100 mensen die aan BORO x Mobiel hebben meegewerkt, tekende er geen één hetzelfde oog. We kregen lachende ogen, huilende ogen, verliefde ogen en slaperige ogen. Maar ook ogen die naar de toekomst kijken en ogen die iemand écht zien. De ogen van BORO x Mobiel zijn symbool komen te staan voor aandacht hebben voor elkaar én voor je kleding. 

Bezoek de tentoonstelling

Al deze ogen brengen we vanaf 1 december samen in een tentoonstelling in het Van Eesteren Museum. Ontwerper Antoine Peters maakt van alle lapjes ogentextiel een installatie getiteld Ik zie jou, wat zie jij? In deze tentoonstelling nemen we je bovendien mee in het proces achter BORO x Mobiel en laten we zien hoe je met behulp van natuurlijk verven zélf waarde kan toevoegen aan je kleding.

Over BORO x Atelier

BORO Atelier is een duurzaam naaiatelier en verfhuis met een sociale missie. Boro staat in het Japans voor “gebruik alles, verspil niets en voeg waarde toe”. Daarom werken wij met textiele reststromen die we upcyclen en kleuren we natuurlijk en circulair. Hiernaast bieden we kansen aan mensen om zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Zo verspillen we geen grondstoffen, en geen talent!

BORO x Mobiel tentoonstelling: Ik zie jou, wat zie jij?

Locatie
Van Eesteren Museum
Noordzijde 31
1064 GV Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons