Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

Baanbrekers in Westergas

Van 5 oktober t/m 10 december presenteert de Illustratie Ambassade: Baanbrekers. Illustratie als aanjager van maatschappelijke kwesties in de 20e eeuw. Een expositie gebaseerd op historisch onderzoek over spraakmakende sociaal geëngageerde tijdgenoten van Fiep Westendorp. Expo met podcast, uitgave en randprogramma in naastgelegen Ketelhuis, Pazannistraat 6 in Amsterdam

Baanbrekers in Westergas

Locatie
Meterhuis van Westergas
Pazzanistraat 6
1014 DB Amsterdam

Baanbrekende illustratoren

Van Jo Brocklehurst die het bevrijdende nachtleven in haar virtuoze stijl zichtbaar maakte en doorbrak met haar krachtige punk en SM portretten tot Chinook-Malawi-Kalinka over de rechten van haar voorouders en native Americans. Van Sue Coe die met haar werk aandacht vraagt voor het onrecht dat de niet menselijke dieren wordt aangedaan tot Fiep Westendorp die zich met haar scherpzinnige werk voor het Parool inzette voor arbeidsparticipatie van vrouwen.

De expositie laat naast werk van ruim tien baanbrekende illustratoren ook de betekenis en maatschappelijke zeggingskracht van illustraties in internationale context en tijdsgeest zien, op een manier zoals dat nog niet eerder is gedaan. Tijdens de expositie zullen de baanbrekers aandacht krijgen in een speciaal samengesteld (film)programma in het naastgelegen Ketelhuis.

Volg Baanbrekers op Facebook en Instagram

Baanbrekers in Westergas

Locatie
Meterhuis van Westergas
Pazzanistraat 6
1014 DB Amsterdam