Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tentoonstellingen

50 jaar Blijf van m’n Lijf

Blijf Groep is de grootste organisatie in de strijd tegen huiselijk geweld in Nederland. Om de belangrijke werkzaamheden van Blijf Groep 'een gezicht' te geven, organiseert Blijf Groep van 5 september tot en met eind september de gratis tentoonstelling '50 jaar Blijf van m’n Lijf.

Gratis entree

50 jaar Blijf van m’n Lijf

Data
do 5 sep09:00 - 17:00
vr 6 sep09:00 - 17:00
za 7 sep09:00 - 17:00
Meer data
Locatie
De Hallen Amsterdam
Hannie Dankbaarpassage 33
1053 RT Amsterdam
Contact

50 jaar Blijf van m’n Lijf 

Dit jaar bestaat Blijf Groep 50 jaar. Blijf Groep is de grootste organisatie in de strijd tegen huiselijk geweld in Nederland. Sinds de oprichting van de eerste Blijf van m’n Lijf-huizen in 1974 is er veel veranderd in de manier waarop we samen denken over en werken aan het doorbreken van geweld. Om de slachtoffers van huiselijk geweld in de stad Amsterdam en de belangrijke werkzaamheden van Blijf Groep 'een gezicht' te geven, organiseert Blijf Groep van 5 september tot en met eind september de gratis tentoonstelling '50 jaar Blijf van m’n Lijf - Een halve eeuw van activisme, veiligheid en empowerment' en de foto-expositie '(On)belicht' in de Hallen in Amsterdam.

Als bezoeker ontdek je hoe de hulpverlening in de loop der tijd is geëvolueerd en hoe maatschappelijke ontwikkelingen als migratie, digitalisering en politieke verschuivingen hier invloed op hadden. Blijf Groep was de eerste vrouwenopvangorganisatie in Nederland die het aandurfde om de geheimhouding los te laten, vanuit de overtuiging dat huiselijk geweld niet verstopt moet worden en schaamte en taboe moet verdwijnen. Zo onstonden de Oranje Huizen.

De tentoonstelling schetst aan de hand van informatiezuilen, foto’s en ander archiefmateriaal, de weg die Blijf Groep als hulpverleningsorganisatie heeft afgelegd. Er wordt een beeld geschetst van 50 jaar strijd voor een toekomst waarin veiligheid en gelijkheid voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Want geweld moet stoppen, voor altijd.

De makers van de tentoonstelling en foto-expositie hebben bij het ontwikkelen van de tentoonstelling rekening gehouden dat de tentoonstelling interessant en leerzaam is voor het gehele gezin. Dit onderwerp is belangrijk om bespreekbaar te maken voor iedere leeftijd. De tentoonstelling en foto-expositie zijn onderdeel van het jubileumjaar van de Blijf Groep. De opening van het jubileumjaar was op 8 mei, Koningin Máxima bezocht toen het Oranje Huis Flevoland Gooi en Vechtstreek van Blijf Groep, waarmee zij ook het 50-jarig bestaan van de vrouwenopvang in Nederland markeerde.

Blijf Groep heeft als missie om huiselijk geweld voor altijd te stoppen. Wil je weten hoe je zelf kunt bijdragen aan de missie van de Blijf Groep kijk dan hier. 

WAAR EN WANNEER

Wanneer: 5 september tot en met eind september

Locatie: Publiekshal van De Hallen, Amsterdam

Kosten: Gratis

Data en tijden

donderdag 5 september09:00 - 17:00
vrijdag 6 september09:00 - 17:00
zaterdag 7 september09:00 - 17:00
Gratis entree

50 jaar Blijf van m’n Lijf

Data
do 5 sep09:00 - 17:00
vr 6 sep09:00 - 17:00
za 7 sep09:00 - 17:00
Meer data
Locatie
De Hallen Amsterdam
Hannie Dankbaarpassage 33
1053 RT Amsterdam
Contact