Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Clubbing

Rymden

Scandinavische supergroep met Bugge Wesseltoft en voormalige leden van E.S.T. staan op het podium van BIMHUIS Amsterdam.

Rymden

Data
zaterdag 3 juni 2023 om 20:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Rymden brengt muzikale ruimte

Rymden is Zweeds voor ‘ruimte’ en je zou de drie bandleden dan ook als ruimtereizigers kunnen zien. Op hun album Space Sailors verlaten zij de aardse atmosfeer om de kosmos te onderzoeken met piano, keyboards, bas en drums, aangevuld met elektronica en effecten. Ambiance en melodie gaan hand in hand met heavy riffs en beats.

Space Sailors is het perfecte vervolg op het eerste album van de groep, Reflections and Odysseys. Rymden is ontstaan uit twee legendarische Scandinavische bands, New Conception of Jazz en E.S.T. Kaarten voor dit concert koop je hier.

Met New Conception of Jazz omarmde pianist Bugge Wesseltoft nieuwe stromingen in de dance en elektronica. E.S.T. bracht een nieuwe, originele visie op het pianotrio onder leiding van pianist Esbjörn Svensson, die onverwacht overleed. In Rymden speelt Bugge Wesseltoft met bassist Dan Berglund en drummer Magnus Öström, de overgebleven leden van E.S.T.

Rymden

Data
zaterdag 3 juni 2023 om 20:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps