Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Clubbing

Reuben James & .multibeat

Voor dit DATSKAT WEEKEND haalt het Bimhuis de stoelen uit de zaal en transformeren ze naar een nachtclub met de beste jazz, hiphop en neo-soul. Met op vrijdag 2 jonge helden: Moses Yoofee uit Berlijn en Bnnyhunna uit Amsterdam. En zaterdag met UK-soul van zanger Reuben James en een live-set van producerscollectief .multibeat. Elke avond sluiten ze af met een DJ in het café om te dansen tot in de late uurtjes.

Reuben James & .multibeat

Data
za 2 mrt20:30 - 02:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

Opkomende stem

Reuben James is een van de opkomende stemmen uit de UK die je meegemaakt moet hebben. Grote namen als Stormzy, Sam Smith en Disclosure staan in de rij om met hem samen te werken. Ook buiten de popmuziek weten ze hem te vinden, zoals jazzlegende Herbie Hancock en klassiek pianowonder Lang Lang. Zijn tracks werden in totaal meer dan 50 miljoen keer gestreamd. Inspiratie haalt hij bij vocalisten als Erykah Badu, d’Angelo en Frank Ocean.

Hiphoptrio

.multibeat is een hiphoptrio en producerscollectief uit Utrecht. Ze mixen allerlei genres en houden daarin de beat altijd centraal, geïnspireerd door artiesten als Robert Glasper en de hedendaagse UK Jazz. In 2022 brachten ze met Noflik het album Toolbox (Inner Ocean Records) uit en in 2023 de gezamenlijke EP A Muddy, What Else? (Wicked Wax Music). Ook maakten ze tracks met onder anderen GINGE, Glimlip, Jelisa, Yasper en Soul Food Horns.

Reuben James & .multibeat

Data
za 2 mrt20:30 - 02:00
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps
Contact