Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Zus ‘n Zo Festival: Night Zus ‘n Zo

Deze avond in Bijlmer Parktheater staat in het teken van sisterhood, spoken word, poëzie, muziek en dans. Tijdens de feestelijke opening van Zus ‘n Zo Festival vieren we Internationale Vrouwendag met een avond vol spoken word, poëzie, muziek en dans. Met: Babs Gons, Radna Fabias, Lisette Ma Neza, Djuwa Mroivili, Aspha Bijnaar, Junadry Leocaria, Jurgera Hassell, Juliana Martina en host Jennifer Muntslag.

Zus ‘n Zo Festival: Night Zus ‘n Zo

Data
vr 15 mrt20:00 - 22:00
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

De kracht van zusterschap

Geïnspireerd door het werk van de iconische Ghanese feministische schrijver Ama Ata Aidoo nodigen we schrijvers en artiesten uit om te praten over het thema ‘Zusterschap In Verzet’. Samen reflecteren we op de kracht van zusterschap in tijden van slavernij, maar ook in het heden waar nog vele littekens zichtbaar zijn. Wat nemen we mee en wat laten we achter?

Het herdenkingsjaar slavernijverleden staat in het teken van luisteren en erkennen. Zus ‘n Zo wil vooral de stemmen en verhalen van vrouwen rondom deze geschiedenis belichten. Wie waren zij? Hoe hebben zij bijgedragen aan het verzet? Wat is hun nalatenschap?

Over Zus ‘n Zo

Zus ‘n Zo is een literair platform voor intersectioneel feminisme dat het werk van vrouwen en gender-nonconforming mensen centraal stelt en toegankelijk maakt voor een breed publiek. Met het platform wil Zus 'n Zo intersectioneel feministische literatuur onder de aandacht brengen: we schijnen ons licht op de verhalen en stemmen van feministische schrijvers van kleur. Wil je meer weten over Zus'n Zo bezoek de website.

 

Zus ‘n Zo Festival: Night Zus ‘n Zo

Data
vr 15 mrt20:00 - 22:00
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons