Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Winteravonden aan de Amstel - Kanonnen en muzen

Een nieuwe editie van het festival! In december ben je weer van harte welkom bij Winteravonden aan de Amstel, het kamermuziekfestival dat de duisternis van de decemberavonden verlicht met composities van meesters uit de klassieke muziekwereld. Winteravonden brengt topmusici samen in de sfeervolle setting van H'ART Museum en andere mooie locaties in Amsterdam.

Winteravonden aan de Amstel - Kanonnen en muzen

Data
za 9 dec13:30 - 22:15
zo 10 dec11:00 - 22:15
ma 11 dec20:15 - 22:15
Meer data
Locatie
H'ART Museum
Amstel 51
1018 EJ Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

De verbindende kracht van muziek

'Kanonnen en muzen' is het thema van deze 11e editie van Winteravonden aan de Amstel. Daarmee wordt de verbinding gemaakt met de tentoonstelling over Julius Caesar, die tijdens het festival te zien is in de thuisbasis ven het festival: H'ART Museum. Ook sluit het thema aan bij de Russische inval in Oekraïne en wat dit doet met musici. Zo wordt er een verband gelegd tussen de tijd van Caesar, de dictator die een groot deel van Europa bruut aan zijn gezag onderwierp, en de verwoestende oorlog in Oekraïne. 

Er is dit jaar een programma met virtuoze musici uit de drie strijdende landen, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland. De verbindende kracht van muziek spreekt voor zowel de musici als voor het publiek. Nieuwe werken van componisten uit Oekraïne en Rusland krijgen een plek op het programma naast bekende meesterwerken uit de Europese muziekbibliotheek die troost, verbinding en hoop geven.

Programma

Je kunt optredens verwachten van onder andere:

Alexei Volodin, Alexander Melnikov, Olga Pashchenko, Alexei Kurbatov, Tobias Borsboom, Victoriia Vitrenko, Anna Dudina, Anna Azernikova, Nathalia Milstein, Maria Milstein, Mathieu van Bellen, Alexander Rudin, Maya Fridman, Lidy Blijdorp, Dudok kwartet, Amstel Saxophone Quartet, Konstantin Napolov, verteller Frank Groothof, Musici Concertgebouworkest, Lezing/debat: Sjeng Scheijen, Maxim Osipov, Jan Brokken.

Het programma op de website

Volg Winteravonden aan de Amstel op Facebook en Instagram.

Let op: de start- en eindtijden zijn een indicatie.

Data en tijden

zaterdag 9 december13:30 - 22:15
zondag 10 december11:00 - 22:15
maandag 11 december20:15 - 22:15

Winteravonden aan de Amstel - Kanonnen en muzen

Data
za 9 dec13:30 - 22:15
zo 10 dec11:00 - 22:15
ma 11 dec20:15 - 22:15
Meer data
Locatie
H'ART Museum
Amstel 51
1018 EJ Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons