Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Theater Karavaan Lieve Stad

Al voor de zesde keer presenteren ITA en de Meervaart samen het theaterfestival Lieve Stad. Met die woorden beschreef burgemeester Eberhart van der Laan Amsterdam. De amateurs - dat betekent ‘liefhebbers’- trekken op zaterdag 25 maart als Theaterkaravaan Lieve Stad van ITA naar de Meervaart. Ze maken een reizende voorstelling, zodat we Amsterdam in verschillende aspecten en op verschillende locaties ervaren. Het publiek zal meefietsen. Een divers palet aan amateurs zal zich laten zien en horen met theater, zang, dans, beweging, spoken word. Op 25 maart 14.00-17.00 uur. Start fietsenstalling onder Leidseplein, einde Meervaart.

Theater Karavaan Lieve Stad

De oases die ze onderweg aandoen & waar gespeeld zal worden:

- Start: de fietsenstalling onder het Leidseplein

- Het Vondelpark

- Flats vlakbij Johan Huizingalaan

- Einde: Het plein voor de Meervaart

Meefietsen?: Tickets €5: Theater Karavaan Lieve Stad

Meefietsen èn optreden?: (gratis) repetitiedag 11 maart 15.00-18.00 uur in de Meervaart: Tokodrama aanmeldingsformulier

Tokodrama

Tokodrama is al 35 jaar een cursuscentrum voor het amateurtoneel in Amsterdam. In 2013 is hij voor zijn prestaties en verdiensten voor het amateurtoneel onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast werkt Tokodrama intensief samen met ITA. Er worden o.a. masterclasses georganiseerd.

ITA-Ambassadeur amateurtoneel

An Kramer, een amateurtoneelspeelster en liefhebber, is in het seizoen 22/23 de verbindende schakel tussen het amateurtoneel en ITA (ensemble). Zij is maatschappelijk actief in Amsterdam als actie-onderzoeker bij InHolland Hogeschool en vanuit haar bedrijf de Organisatieactivist.

Georganiseerd door: Tokodrama en ITA ambassadeur An Kramer, ondersteund door ITA en De Meervaart