Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

​��Talkshow: Imagine Fantastic Film Festival: The Unveiled Revolt.

Monsters, Myths and Power in Iranian genrecinema​. Een speciaal Iranees thema over de manier waarop de ervaringen en perspectieven van vrouwen worden geportretteerd in de Iraanse genrecinema. De talkshow van vanavond geeft het woord aan vier Iraanse vrouwelijke kunstenaars die vertellen over hun werk in de diaspora en hun relatie tot de opstand in Iran, afgewisseld met fragmenten van hun werk. Engelstalig.

​��Talkshow: Imagine Fantastic Film Festival: The Unveiled Revolt.

Data
do 26 okt20:00 - 22:00
Locatie
OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
toon in Google Maps

Gasten

Nafiss Nia: dichter, cultureel ondernemer en filmmaker. Haar nieuwste film ‘That Afternoon’ (‘Die middag’) kent een zeer succesvolle distributie door heel Nederland na lovende recensies in de Nederlandse filmpers.

Dr. Zahra Khosroshahi: docent film- en televisiestudies aan de Universiteit van Glasgow. Momenteel werkt ze aan een binnenkort te verschijnen boek ‘Iranian Women Filmmakers: A Cinema of Resistance’ (Edinburgh University Press, 2023). In haar werk wordt ook gekeken naar de rol en invloed van de Iraanse cinema op het wereldtoneel.

Tina Farifteh: filmmaker, beeldend kunstenaar en fotograaf. Haar tentoonstelling ‘QOQNOOS ققنوس – You can’t burn women made of fire’ vond plaats in 2023 in De Melkweg, Amsterdam. Voor de expo stelde Farifteh werk samen van vrouwelijke kunstenaars uit Iran en de Iraanse diaspora. Haar nieuwste filmproject ‘Kitten or Refugee’, een experimentele documentaire over empathie voor vluchtelingen, gaat in première op het Nederlands Film Festival in 2023.

Ghazaleh Ghobadi: professionele verhalenverteller met een wetenschappelijke achtergrond. Ze houdt zich bezig met zeer relevante politieke onderwerpen, waarbij ze put uit het oude Iraanse epische gedicht Shahnameh en Perzische volksverhalen. Gahazaleh is een van de verhalenvertellers die dit jaar optreden op het Imagine Fantastic Film Festival in samenwerking met Mezrab en het Amsterdam Storytelling Festival.

Moderator is Sahar Shirzad: programmamaker, schrijver en jurist met een specialisatie in mensenrechten. Ze is medeoprichter van de Afghaanse Azadi-beweging en van het Azadi-collectief: een collectief van overwegend jonge mensen met een Koerdische, Afghaanse of Iraanse achtergrond die zich willen verenigen in hun strijd voor mensenrechten en vrijheid.

Engelstalige talkshow met filmfragmenten. Engels ondertiteld. Meer info over het festival (25 oktober - 4 november): https://www.imaginefilmfestival.nl/

​��Talkshow: Imagine Fantastic Film Festival: The Unveiled Revolt.

Data
do 26 okt20:00 - 22:00
Locatie
OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
toon in Google Maps